PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Life Clinomics insta el turisme de l’Alt Penedès a “prendre consciència” per frenar el canvi climàtic

ACN.- Una quinzena d’empresaris i treballadors d’empreses turístiques de l’Alt Penedès es formen aquest dilluns i dimarts a Vilafranca en un curs gestionat des de la Cambra de Comerç de Barcelona per fomentar l’aplicació de pràctiques sostenibles. El projecte europeu Life Clinomics reclama els actors turístics públics i privats de l’Alt Penedès que s’impliquin i “prenguin consciència” per frenar els efectes del canvi climàtic.

L’estalvi d’aigua, l’ús d’energia solar i eòlica, i el foment del vehicle elèctric en les rutes del vi són les recomanacions principals que es fan a les empreses, alhora que són els àmbits en què es reclama inversió de l’administració pública.

Els impulsors de la formació que s’imparteix aquesta setmana a Vilafranca adverteixen que l’auge de l’enoturisme ha d’anar estretament lligat al desplegament de pràctiques sostenibles, ja que, en cas contrari, l’empitjorament dels efectes del canvi climàtic serà irreversible. “Cal una conscienciació transversal”, reclama la Project Manager de la Cambra de Comerç, Marta Cerdà, que insta les empreses a fer un canvi de mentalitat: “L’empresari ha de veure totes aquestes mesures com un estalvi econòmic, no només un benefici ambiental a llarg termini”.

Aplicar mesures preventives en la gestió de l’aigua i en la producció d’energia és la premissa principal que llancen des del projecte europeu Life Clinomics. Alhora, proposen seguir l’exemple d’iniciatives conjuntes que ja s’apliquen al Penedès, com la Carretera del Vi, una ruta enoturística en què es posen vehicles elèctrics a disposició dels visitants. “El turisme és bàsic per a Catalunya perquè representa un percentatge important del PIB i gestionar-lo de forma sostenible acabarà significant molt per a l’economia”, ha conclòs Marta Cerdà.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 82

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà