PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Life Clinomics insta el turisme de l’Alt Penedès a “prendre consciència” per frenar el canvi climàtic

ACN.- Una quinzena d’empresaris i treballadors d’empreses turístiques de l’Alt Penedès es formen aquest dilluns i dimarts a Vilafranca en un curs gestionat des de la Cambra de Comerç de Barcelona per fomentar l’aplicació de pràctiques sostenibles. El projecte europeu Life Clinomics reclama els actors turístics públics i privats de l’Alt Penedès que s’impliquin i “prenguin consciència” per frenar els efectes del canvi climàtic.

L’estalvi d’aigua, l’ús d’energia solar i eòlica, i el foment del vehicle elèctric en les rutes del vi són les recomanacions principals que es fan a les empreses, alhora que són els àmbits en què es reclama inversió de l’administració pública.

Els impulsors de la formació que s’imparteix aquesta setmana a Vilafranca adverteixen que l’auge de l’enoturisme ha d’anar estretament lligat al desplegament de pràctiques sostenibles, ja que, en cas contrari, l’empitjorament dels efectes del canvi climàtic serà irreversible. “Cal una conscienciació transversal”, reclama la Project Manager de la Cambra de Comerç, Marta Cerdà, que insta les empreses a fer un canvi de mentalitat: “L’empresari ha de veure totes aquestes mesures com un estalvi econòmic, no només un benefici ambiental a llarg termini”.

Aplicar mesures preventives en la gestió de l’aigua i en la producció d’energia és la premissa principal que llancen des del projecte europeu Life Clinomics. Alhora, proposen seguir l’exemple d’iniciatives conjuntes que ja s’apliquen al Penedès, com la Carretera del Vi, una ruta enoturística en què es posen vehicles elèctrics a disposició dels visitants. “El turisme és bàsic per a Catalunya perquè representa un percentatge important del PIB i gestionar-lo de forma sostenible acabarà significant molt per a l’economia”, ha conclòs Marta Cerdà.

0
0
0
s2smodern