PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La Fundació Alícia posicionarà la IGP Gall del Penedès perquè sigui més conegut i desestacionalitzar-ne el consum

Redacció.- La Fundació Alícia, un prestigiós centre especialitzat en la recerca en l’àmbit de la gastronomia, impulsat l'any 2003 pel xef Ferran Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster, s’encarregarà a partir d’ara del posicionament de la IGP Gall del Penedès. 

Un equip d’antropolègs, experts en cultura de l’alimentació i nutricionistes faran  un treball de camp per estudiar el lligam del Gall del Penedès amb el territori i veure quin és el seu potencial. L’objectiu és elaborar propostes per posicionar-lo millor a la restauració i al consum domèstic i desestacionalitzar-ne  el consum.

Segons el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, “l’assessorament d’aquesta fundació serà de gran ajuda i un pas més en el reconeixement de l’IGP. Cal seguir treballant per desestacionalitzar el gall del Penedès i perquè els productes de la nostra comarca tinguin més sortida a mercats com el de Barcelona”.

El problema són les mancances del Gall del Penedès a nivell de distribució. Per canviar aquesta situació, els criadors de la IGP i la Fundació Alícia han posat en marxa el projecte ‘El Gall del Penedès i el seu valor gastronòmic. Inici de posicionament del producte’, amb el qual els investigadors elaboraran un pla estratègic que permeti solucionar aquestes mancances.

El president del Consell Regulador del’IGP Gall del Penedès, Enric Ferré, creu que un millor posicionament de cara als consumidors també els permetria apujar el preu, en consonància a l’esforç i a la qualitat que envolta el producte. Ferré apunta que actualment no poden vendre el Gall del Penedès al preu que li correspondria perquè topen amb el recel dels mercats i restaurants, temorosos que un preu elevat foragitarà els compradors i consumidors”.

Per ajudar a una major difusió del producte, el president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Sergi Vallès, i el president del Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració.

0
0
0
s2smodern