PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els Premis Vinari van atorgar dos ors a la DO Penedès i cinc a la DO Cava

L'Auditori de Vilafranca va acollir divendres passat l'acte de lliurament dels sisens Premis Vinari, el concurs que té per objectiu donar a conèixer els millors vins de Catalunya de l’any. Els vins competien en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d'Or, tres de Plata i cinc de Bronze.

El premi gros de la nit se’l va endur el Cérvoles Blanc 2016 del Cérvoles Celler, guanyant el Gran Vinari d’Or 2018 i conformant-se com el millor vi català d’aquest any. A més, també va ser el guanyador de l’Or en la categoria de Blancs amb criança i l’Or Especial de la DO Costers del Segre.

Pel que fa a la DO Penedès es va endur dos guardons d’or: el Millor Blanc Jove amb Can Bas Xarel·lo 2017 de Can Bas Domini Vinícola i el Millor Rosat pel Posidonia 2017 de Sumarroca.

La DO Empordà va ser una de les protagonistes de la nit aconseguint el màxim reconeixement de tres categories: Mas Pòlit 2016, el millor negre criança; Vinyes d’Olivardots Gresa Expressió 2010, el millor negre de guarda; i Torre de Capmany Garnatxa d'Empordà Velles Soleres de Pere Guardiola, el millor vi dolç, ranci o de postres.

D’altra banda, la DO Montsant es va endur el Vinari d’Or al Millor Vi Negre Jove per Rebeldes 2017, un dels projectes de Wineissocial.

Pel que fa als escumosos, el Cava Guilera Brut Nature Gran Reserva 2009 va ser distingit amb el Gran Vinari Escumós, és a dir el millor de Catalunya. Aquest cava del petit celler de Lavern també va aconseguir l’or en la categoria de les Antigues Reserves (amb criança mínima de 50 mesos).

Així doncs, la DO Cava es va endur els 5 ors reservats als escumosos. La resta de premiats van ser: el Cossetània Brut 2016, en la categoria d’Escumosos Joves (criança mínima de 9 mesos); el Cava Lola Rosé Pinot Noir Reserva 2015 en la categoria d'Escumosos Rosats; Vallformosa Cava Col·lecció Brut Reserva 2012 en la categoria d’Escumosos Reserva (criança mínima de 15 mesos); i el Cava Joan Colet Rius Gran Reserva 2014 entre els Escumosos Gran Reserva (criança mínima de 30 mesos).

D’altra banda, Antoni Mata Casanovas va rebre el premi Vins i Licors Grau reconeixent així la seva trajectòria professional en el món del vi. Es va recordar la seva dedicació al celler sadurninenc de cava, Recaredo, amb més de 60 anys.

Enguany, els premis han aconseguit la participació de 902 referències de 250 cellers, tots ells emparats per una DO catalana.

El jurat professional ha estat format per una vuitantena d’experts de la sommelieria, enologia, distribució, exportació, comunicació i prescripció de vins, així com part del panell oficial de tast de l’INCAVI.

0
0
0
s2smodern