PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La Fira de Novembre donarà el seu tret de sortida aquest dijous amb el Pòrtic de la Fira a càrrec de l'economista Germà Bel

Avui han començat els actes previs a la fira amb el fòrum de finançament organitzat per la FEGP Vilanova

Redacció | Olga Aibar.- Vilanova i la Geltrú torna a ser el referent econòmic i social de la vegueria Penedès i fins i tot de més enllà.
I és que aquest cap de setmana torna la Fira de Novembre, el certamen multisectorial a l’aire lliure més gran de Catalunya, amb diverses novetats i bones perspectives de vendes.


Enguany s’ha confirmat la presència de 189 expositors, dels quals 88 provenen de la ciutat, mentre que 67 hi exposen per primera vegada. Dotze són del sector de l’automoció, onze estaran presents a l’Espai Enogastronòmic de la Geltrú, 22 de Viu Comerç, 39 de promoció, 23 d’alimentació, hi haurà 6 foodtrucks, quatre estands de nàutica, 13 d’entitats, 19 d’artesania, 10 d’alimentació, 20 de handmade, tres de serveis a la ciutadania i 8 del Saló del Carnaval.
L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, apuntava durant la presentació que “la fira és el principal esdeveniment econòmic de la ciutat i un gran aparador de l’activitat que s’hi realitza”. També recordava que l’any passat es van celebrar els 25 anys de la recuperació del certamen, i que “és una fira viva, que introdueix novetats cada any”.

El tret de sortida el donarà l'economista i polític Germà Bel aquest dijous a les 19h30, en el marc de El Pòrtic de la Fira al Saló de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. 
Bel és llicenciat i doctor en Economia per la Universitat de Barcelona, màster en Economia per la Universitat de Chicago i catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona. És autor de diferents llibres d’èxit, com ara Espanya, capital ParísAnatomia d'un desengany i, recentment, Cabòries des d'una galàxia ben llunyana  (Ed. Pòrtic).

La Factoria de la Fira
Una de les principals novetats de la fira serà La Factoria, un gran espai organitzat i dinamitzat per la Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP) que, a més d’oferir una àmplia mostra del món de l’empresa del territori, també ha organitzat un extens calendari de xerrades, activitats, conferències i sessions a la rambla Principal, al llarg de tres dies.

Es tracta d’un espai de 75 m2 en el qual es podran veure peces, prototips, mecanismes, maquetes, etc. L’objectiu és divulgar entre la ciutadania els productes i les manufactures de les principals empreses de la demarcació.

Tal i com explicava el secretari general de la FEGP, Isidre Also, “ja fa temps que parlàvem de com podria estar la indústria present a la fira. Ara puc dir amb satisfacció que ens hem ensortit”. En concret, es tractaria d’una vintena, entre les quals les més grans i conegudes de Vilanova i la Geltrú, però també de la resta de la comarca.
Segons Also, la intenció d’aquest espai és “fer encara una fira d’un abast més comarcal, d’una demarcació més àmplia, i mostrar el teixit empresarial de l’entorn”. Assegurava que “aquesta serà una bona opció perquè el visitant descobreixi que fan les nostres indústries, algunes de les quals estan liderant mercats dins del seus sectors” i la definia com “una festa major de l’àmbit empresarial”.

La Factoria de la Fira estarà situada a una gran carpa a la rambla Principal, davant del teatre, i estarà acompanyada d’una altra més petita on l’Agència del Desenvolupament NODE Garraf durà a terme una mostra dels seus productes i serveis. Pel que fa al Pòrtic de la Fira, un acte organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, es farà el dijous 9 de novembre a les 19.30h a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i anirà a càrrec de l’economista Germà Bel.

L’Espai Handmade, una altra novetat destacada de la fira
Entre les novetats de la fira es troben el fet que la plaça de la Mediterrània acollirà durant els tres dies de la fira l’Espai Handmade, amb carpes d’artesans amb productes fets a mà. També es realitzaran diferents tallers. Aquesta plaça també acollirà el dissabte 11 de novembre la trobada de Col·leccionisme, i el diumenge 12 de novembre la 26a Trobada de Puntaires. Aquesta trobada coincidirà el diumenge al matí amb la setena edició de la Trobada de Cotxes Clàssics que es farà a la plaça Soler i Carbonell.

El Saló del Carnaval
El Saló del Carnaval es desplaçarà enguany a la rambla de la Pau, cantonada carrer de l’Any dels Negats. A més dels diferents expositors, destaca la presència de la Festa de l’Os, dels municipis d’Arles de Tec, Prats de Molló i Sant Llorenç de Cerdans (Pirineus) mentre que al Foment Vilanoví, el dissabte se celebraran les Jornades sobre el carnaval.

També es podrà veure un interessant treball de dos historiadors vilanovins, Albert Tubau i Xavi López, que han creat un línia temporal sobre la història del Carnaval de Vilanova. Per la regidora de Cultura, Teresa Llorens, “el Saló posa en valor el Carnaval com a element de dinamització econòmica, alhora que mostra la seva importància en la nostra cultura”.

0
0
0
s2smodern