PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La Fira de Novembre es reafirma un any més amb un balanç molt positiu

La Factoria ha retornat el sector de la indústria a la Fira amb èxit i es confirmen les apostes pel Saló del Carnaval i per l’Enogastronomia a la Geltrú

Redacció.- L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'organitzador de l'esdeveniment, ha valorat de manera molt positiva l'edició d'enguany de la Fira de Novembre. Neus Lloveras, alcaldessa de la ciutat, ha afirmat que "totes les dades que tenim, malgrat que provisionals, son molt positives. Les noves propostes han funcionat, i molt especialment La Factoria, que ha retornat el sector industrial al recinte firal." També ha volgut destacar que és un bon indici el fet que "que cada any no només repeteixin expositors sinó que també se n'afegeixin de nous que veuen la Fira com a una bona oportunitat." 

Per altra banda, Juan Luís Ruiz, regidor de Promoció Econòmica, ha explicat que les primeres xifres provisionals que té l'organització són positives donat que els expositors valoren la fira amb una nota de 7,3, mentre que els visitants ho fan amb un 8. Sobre el nombre de visitants a la Fira no ha volgut donar cap xifra fins que no es tingui a mans l'estudi d'impacte econòmic que s'ha encarregat. Com a dades de tancament significatives va explicar que hi ha hagut "202 expositors en 153 estands. 88 expositors han estat de Vilanova i la Geltrú, i 67 han estat per primera vegada a la Fira."

Pel que fa a la valoració dels diferents espais, el regidor de Promoció Econòmica va voler fer especial menció als dos de nova creació com han estat La Factoria i l'Espai Handmade. Si bé La Factoria ha estat una iniciativa d'èxit, a l'Espai Handmade a la plaça de la Mediterrània "els tallers han funcionat molt bé però la venda d'artesania d'elaboració pròpia ha estat menor del que s'esperava. Caldria trobar un nou encaix dins l'entramat de la Fira donat que la plaça de la Mediterrània no és un lloc de pas natural del recinte. Però això no és cap impediment per seguir apostant per a que hi hagi un espai dedicat al handmade a la Fira."

Sobre La Factoria, Isidre Also, com a secretari general de la Federació Empresarial del Gran Penedès, ha dit que s'ha aconseguit que la indústria estigués present a la Fira de Novembre després de molts anys d'absència. Per la seva banda, Carles Carbonell, de Temps de Vi, també ha valorat molt positivament la segona edició de l'Espai Enogastronòmic a La Geltrú, així destacant que l'organització hagi fet una aportació de 537 euros a l'Economat de Vilanova, que és el total recaptat a les diferents activitats dutes a terme al pati del Castell de la Geltrú. També s'ha afirmat que l'ampliació horària a divendres ha estat molt encertada, que l'entesa amb el veïnat ha estat excel·lent, i que ja es pensa en la tercera edició. Bienve Moya, com a organitzador del Saló de Carnaval ha destacat que ha agradat molt la nova ubicació a la rambla de la Pau (Baix-a-mar).

 

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 79


 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà