PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L'antiga cimentera Griffi de Vilanova inicia els tràmits per ser enderrocada i convertir-se en el major centre comercial del Garraf

La propietat de la parcel·la de l'antiga cimentera de Vilanova i la Geltrú, coneguda popularment com a Griffi, ha sol·licitat els permisos i la llicència per enderrocar l'edifici i deixar pas a un gran parc comercial de 19.000m2, al polígon Masia en Barreres II. Un cop finalitzi la tramitació, que es calcula que serà en les setmanes vinents, ja podria ser derrivat. 

El polígon tindrà nous accessos i nova ordenació urbanística, amb un pressupost que ronda els 75 milions d'euros i del qual es farà càrrec el promotor de les obres. Així doncs, la ciutat tindrà un nou accés des de la C-15 el que provocarà que es descongestionin les rotondes d'aquesta carretera, que acostumen a estar col·lapsades.

Amb l'aprovació inicial de la modificació puntual del PGOUM el polígon Masia en Barreras II, al març d'enguany, l'Ajuntament de Vilanova va fer la primera passa per a la creació d'un parc comercial. La tramitació d'aquesta modificació segueix el seu curs amb la resolució de les al·legacions amb l'objectiu que entre octubre i novembre el Ple faci l'aprovació provisional i es pugui conformar la tramitació fins a la Comissió d'Urbanisme de Barcelona. 

El període d'exposició pública de la modificació pública del Pla General al polígon Masia en Barreras II continua la tramitació amb la resolució de les al·legacions. Entre octubre i novembre es preveu l'aprovació provisional i el seu proper anàlisi per la Comissió d'Urbanisme de Barcelona. 

Vilanova amb aquest nou espai comercial tindrà el centre comercial més gran del Garraf que suposarà la creació d'uns 600 llocs de treball i la inversió privada de 75 milions d'euros a la zona, segons l'Ajuntament. 

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 83

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà