PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

A què jugues?

A la vida podem encarar tot el que fem des de 2 posicions aparentment semblants i alhora completament diferents.
Em refereixo a l’actitud de Guanyar i a l’actitud de no perdre.

Segons on ens enfoquem en el joc de la vida, els resultats que obtinguem seran totalment diferents.
Si ens enfoquem en No perdre, ens allunyem d’experimentar, d’innovar, de provar noves estratègies... en definitiva ens quedem a la nostra zona de confort, als resultats que més o menys hem anat obtenint i desenvolupem així una actitud conservadora; ja que de forma inconscient, mantindrem fins i tot coses que no ens han funcionat. És com si només veiéssim una única via, una única manera d’aconseguir les coses, quan realment, poden haver moltíssimes possibilitats i perspectives diferents.
En canvi, quan anem a Guanyar, ens centrem en les oportunitats, ens obrim a explorar noves alternatives i tenim el coratge de posar a prova territoris desconeguts. És així quan possibilitem que aflori la creativitat i la innovació. Només amb aquesta actitud més agosarada és quan ens fem responsables del que ens envolta i som capaços d’encarar qualsevol canvi de forma constructiva.

He començat dient que hi havien dues actituds, i de fet, em permetré afegir-ne una tercera. Resumint són:
Jugar a guanyar: Ens possibilita convertir-nos en persones proactives, capaces de fer que les coses passin. Persones que lideren la seva vida i tot allò vinculat en ella (àrea professional, amistats, relacions de parella, oci...). Encaren les situacions, fins i tot les més desfavorides, com a reptes.
Jugar a No perdre: El motor d’aquesta actitud és la por. Hi ha por a prendre decisions, por a equivocar-se i por al canvi. La por fa mantenir-se en tot allò conegut i familiar, encara que els resultats no acompanyin. De fet, en aquesta actitud els resultats són molt més mediocres als que podríem aspirar.
I una tercera actitud: No jugar. És quan ens posicionem com a espectadors de la nostra vida. Veure la vida passar. Sota el meu punt de vista, és el pitjor escenari dels tres, ja que és un malbaratament de vida i de temps, i aquest, mai es recupera.

Ara comencem un nou any i és el moment ideal per plantejar-nos amb quina actitud volem encarar els nostres projectes professionals i vitals. I t’encoratjo a fer-ho des de l’actitud de Guanyar, ja que és l’única on prens la responsabilitat i la capacitat per co-crear la realitat i afrontar les circumstàncies en que ens trobem. Ja que no és el que ens passa sinó com vivim tot allò que ens passa.

El que he experimentat amb mi mateixa i les persones amb qui treballo és que la valentia, l’atreviment i l’actitud d’aprenent, en la que obtenim aprenentatge de tot el que ens passa és la millor opció per ser protagonistes i creadors de la nostra realitat. Així que m’acomiado desitjant-te un guanyador i feliç 2018.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 82

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà