PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Dia Internacional de la Felicitat

Dia internacional de la Felicitat, així anomenen les Nacions Unides al 20 de març, com a reconeixement del paper que juga la felicitat en les persones d’arreu del món.

He volgut contribuir a aquest fi i poder oferir el meu punt de vista sobre la Felicitat. Per mi la Felicitat és una decisió que implica estar disposats a fer tot allò necessari per ser més feliços i canviar. I justament en aquest punt radica la seva complexitat, ja que moltes vegades busquem una millora immediata i la Felicitat no va d’això.


La felicitat no és res que es trobi o s’aconsegueixi, sinó que es crea. Per tant, per ser feliços hem d’assumir la responsabilitat que tots tenim per crear la nostra realitat. I aquí intervé en gran mesura la nostra fortalesa interior. Perquè tot allò que pensem i sentim influeix en el nostre comportament, produeix canvis en la bioquímica del nostre cos i la percepció de la realitat. Emocions com l’amor o el perdó ens empoderen i ens proporcionen benestar i en canvi, la crítica o la revenja ens debiliten (encara que inicialment pot tenir cert al·licient).

5 Pautes que ens ajudaran a ser feliç:


1. Acceptació personal.

Moltes persones són infelices perquè no estan satisfetes amb si mateixes. Per tant, la primera premissa és acceptar-se, considerant tant les fortaleses com els defectes.

2. Viure i saber gaudir del moment present.

Amb el present estem creant el nostre futur, i és justament en el present quan podem decidir i actuar. Si no ho fem ara, més endavant aquests moments seran passat i llavors ja no podrem fer-hi res. Ocupar-nos del dia a dia i deixar de preocupar-nos és un hàbit molt saludable i que ens ajudarà.

3. Trobar un sentit a la vida.

Tenir un propòsit, una visió de futur ens aporta sentit i significat, ja que aquesta visió ens permetrà crear objectius i fites que ens faran actuar per materialitzar-ho. Ara bé, es tracta d’aprendre a gaudir del camí, i no únicament esperar els resultats. Doncs hi ha resultats que poden esdevenir frustració i si només vivim pendents dels resultats podem estar abocats a una vida buida i sense sentit.

4. Crear relacions positives amb els demés.

Potenciant la comunicació i desenvolupant un esperit de contribució cap als altres. Ser agraït, respectuós i acceptar els altres tal com són, sense centrar-nos únicament amb els seus defectes ens ho permetrà.

5. Mantenir una bona actitud.
L’actitud és el que determina la nostra felicitat, ja que cadascú és responsable de la seva pròpia felicitat.

La vida és el 10% el que ens passa i el 90% com ens ho prenem.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 81

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà