PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La fórmula de l’èxit en la que l’ordre dels factors sí importa

Tothom vol aconseguir coses a la vida. Pressuposo que molts cops ens hem pogut preguntar com podem aconseguir l’èxit (que per cadascú serà diferent). I em sap greu veure com en general hem comprat una idea errònia sobre com aconseguir-lo.

Culturalment, se’ns ha dit que per aconseguir el que volem hem de tenir (diners, contactes…), per després fer una sèrie d’accions, que ens portaran a ser el que volem.
Així podem escoltar frases de l’estil:
Quan tingui diners faré un viatge.
Quan tingui temps, estudiaré.
Quan tingui parella seré feliç.
I moltes altres similars...

No ens adonem que amb aquesta manera de pensar partim d’una carència que alhora ens porta a fantasiejar un futur que poques vegades es portarà a terme, o, que si el materialitzem serà poc sostenible.

Per mi hi ha una fórmula infal·lible que ens porta a obtenir resultats de forma perdurable i natural: SER- FER- TENIR, en aquest ordre.
Perquè quan aprofundim sobre qui som (coneixem els nostres valors, creences, pors, motivacions...) podem convertir-nos en la nostra millor versió, modificant aquells aspectes necessaris que ens ajudaran a convertir-nos en el tipus de persona que ens agradaria ser. I quan estem disposats a reconèixer-nos i SER nosaltres mateixos, de forma autèntica i sense màscares, és quan emprenem accions alineades a qui som (FER). És llavors quan hi ha coherència entre el que som i el que fem. I quan això passa, el TENIR arribarà per sí sol.

Ara bé, hem de tenir paciència ja que tot té el seu procés i, per veure els resultats hem d’estar disposats a desenvolupar el nostre talent i fer tot allò que sigui menester durant el temps necessari. Ja que el tenir és la recompensa a totes les accions alineades amb la nostra forma de ser genuïna.

Ara, et convido a reflexionar en quin tipus de persona t’has de convertir per apropar-te al teu somni, i, quines accions faràs de forma consistent.
Et desitjo molt bon viatge en aquest camí de descobriment que comences.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 83

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà