PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Letargia

Letargia és repòs, deixar de funcionar. Quietud, vida latent. Podríem evitar moltes malalties individuals i socials, sabent alternar funció i letargia, segons el globalista Lluís Maria Xirinacs. Saber parar màquines perquè ens cal un bon repòs per a tornar a funcionar bé i ben aviat. Vegem-ne quatre aspectes.

L’esperit letàrgic. El geni en repòs i la inspiració en “off” pot donar un estat de consciència subjectiva molt radical, allà on es cou en silenci l’obra genial d’on brollaran efectes que sorprendran a tothom. Quan l’esperit genial es replega en la Letargia encara que aparenta perdre, de moment, fecunditat mundana immediata, irradia ones i vibracions a l’univers món.

La Felicitat interior, guardada, conservada en el cor, memoritzada, ens acompanya sempre. La Felicitat en direcció letàrgica mena de dret al cor de l’univers, on es desa tot i d’on surt tota la creació ben conjuntada, organitzada i afinada per al millor funcionament d’aquest món. Enmig de les dificultats de la vida, cal mantenir en el centre d’un mateix un nucli indestructible de “Felicitat”.

Confinament reparador per a descansar i recuperar forces interiors, rumiar les jugades que ens guiïn a seguir trescant per la vida. La Letargia està envoltada de fecunditat espontània i graciosa. El Kama Sutra i el Speculum al foder relaten el “llit de la letargia” on es produeix la còpula embriagadora i la concepció fecunda. Que produeix l’augment de persones o subjectes individuals, els fills, i el reforçament subjectiu de la comunitat de llar, persona col·lectiva de més nivell que cadascuna de les persones individuals que la componen. La comunitat sigui de llar, de cèl·lules o de nacions, ha de menester un temps letàrgic per fer-se, abans d’obrir-se a l’acció exterior.

Abandonar-se a l’Esperit i a la Mare/Pare omniprovident que tot ho tenen previst; saber que tot funcionarà. En silenci, podem meditar (el cervell en freqüència d’ones alfa), s’aquieta la ment lògica i racional mentre s’activa la creativa i associativa. Així trobem la felicitat espiritual, aconseguim relaxació, serenitat, creativitat i percepció intuïtiva, tot regenerant el cos i l’ànima. No negligim el bell repòs, gaudim les letargies.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 83

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà