PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Caprabo situa el seu punt de mira estratègic al Gran Penedès

Des de 2011, la cadena catalana ha intensificat el model de franquícies, que ja representen el 28,6% del total de botigues

Redacció | Lídia Oñate.- La cadena de supermercats catalana Caprabo ha intensificat la seva presència al Gran Penedès els darrers sis anys.

Per a la companyia ha esdevingut un territori estratègic gràcies a la bona acollida del model de franquícies, que ha anat en augment des que Caprabo comencés a apostar-hi el 2010. Actualment, al Garraf s’hi ubiquen vuit establiments, al Baix Penedès, quatre, i a l’Alt Penedès, dos. L’augment de població, xifrat en un 13% entre els anys 2015 i 2016, i l’oferta de municipis de més de 2.000 habitants a la zona penedesenca han fet decantar la balança de Caprabo en favor del Penedès per reforçar la seva xarxa d’establiments. En total sumen catorze, dels quals quatre són franquícies sota la mateixa marca. “Això ens obliga a ser més exigents amb els franquiciats perquè són ambaixadors de la nostra marca”, explica Claudi Estévez, director de franquícies de Caprabo. Entre els aspectes que més valoren des de l’empresa destaquen “l’experiència, la confiança i el tracte amb la gent, és a dir, que siguin capaços de transmetre els valors de la marca”. Tanmateix, Estévez admet que el perfil de franquiciat acaba sent molt variat: des de famílies que aposten per muntar una empresa d’aquest tipus a persones en desocupació que aprofiten aquesta oportunitat de negoci. De cara al que resta d’any és previst que s’obri una quinzena de botigues noves, que se sumaran a les 322 que ja té Caprabo, 52 de les quals són franquícies.

Un dels nous models que ha crescut més els darrers dos anys ha estat el de Caprabo Ràpid. Es tracta d’uns establiments pensats per a grans ciutats, que tinguin molta densitat de població. El darrer any la facturació de les seves botigues va incrementar-se un 21% i esperen mantenir l’èxit amb l’obertura de nous establiments.

0
0
0
s2smodern