PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

El grup Covalco compra les botigues de Can Torreta-Ribetans

Amb l’adquisició suma cinc establiments als vuit que ja tenia

Josep Maria Roca.- El grup HD Covalco, especialitzat en la distribució majorista i minorista dins del sector de l’alimentació, ha adquirit recentment els Supermercats Can Torreta-Ribetans.

La seu central d’aquest darrer es troba a Sant Pere de Ribes, on té dos establiments més, a més d’un a Vilafranca del Penedès i un altre a Segur de Calafell.
Amb aquesta compra, el Grup Covalco afegeix la marca garrafenca a les vuit que ja tenia: Coaliment, Coaliment Compra Saludable, Trady’s, Comercio Cash &Carry, comarket, don Market, Cash Sur i Super Sur.

El negoci del Grup Covalco se centra a Espanya, on va fer 80 obertures l’any 2016 i espera fer-ne 70 més enguany. Covalco té la seu a Granollers i té contractats 1.400 empleats. Els seus orígens se situen en una botiga d’ultramarins a la capital vallesana l’any 1945. Grup Covalco es va crear per la fusió de la majorista Coaliment, dels supermercats Valvi de Girona i altres. La família Saperas controla la totalitat de l’accionariat des de 1997.

Pel que fa a la història de Can Torreta es remunta al 1820. Uns avantpassat dels fundadors eren masovers de la masia Can Torreta, situada entre Ribes i Olivella. Es tracta d’una empresa familiar catalana, ja que va ser l’any 1885 quan Josepet Coll i Jacas, oncle del rebesavi de la generació actual, va començar a comercialitzar a Sant Pere de Ribes, d’on era de tota la vida, en un petit establiment ubicat on ara hi ha la plaça de la Vila del poble. L’any 1992 van obrir el primer supermercat de Ribes, que tenia 400 m2, i un any després va obrir un hipermercat a la mateixa localitat.

Aquesta modernització i els canvis que varen suposar han convertit Supermercats Can Torreta-Ribetans en una empresa amb cinc botigues, més de 60 treballadors i un volum de negoci superior als 8 milions d’euros, en xifres facilitades per Covalco.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109