PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Plazas obre un magatzem de begudes alcohòliques en règim suspensiu

La nau, ubicada a Subirats, permet la recepció i emmagatzematge de vins, vins escumosos i caves exempts d’impostos especials

Redacció | Olga Aibar.- L’empresa Deixalles i Transports A. Plazas ha obert recentment al polígon de Lavernó, a Subirats, un magatzem en dipòsit fiscal per a vins, vins escumosos o caves, i begudes destil·lades.

Aquest magatzem permet la recepció i emmagatzemament de les diferents begudes alcohòliques en règim suspensiu d’impostos especials i exempt d’IVA.

El projecte va sorgir arran de la demanda dels mateixos clients que necessitaven un magatzem d’aquestes característiques fora de les seves instal·lacions. Tal com ens explicava Xavier Vidiella, director d’operacions de l’empresa, “aquest espai és com una zona franca. Nosaltres ens encarreguem de les totes les gestions, fins i tot el tracte amb Hisenda. Actuem com a gestors de la seva producció. Tenint molta cura del grau absolut d’alcohol, que és el que grava els impostos especials.

El nou magatzem “és una bona notícia per al Penedès, perquè és una necessitat del sector vitivinícola. Fa molts anys que volíem fer aquest pas, i finalment l’hem fet”.

L’empresa A. Plazas fa 55 anys que es dedica al transport i la gestió dels residus, i gairebé 30 a la gestió d’emmagatzematge, gràcies a l’esperit emprenedor d’Angel Plazas Riera. La seva filla, Judith Plazas, explicava que “molts clients de la comarca i d’altres sectors industrials del territori nacional ens tenen com a proveïdors logístics.” Entre els seus clients es troben principalment empreses del sector de les indústries agroalimentàries, i també destacades empreses auxiliars com els fabricants de càpsules, d’etiquetes, de taps de suro, d’ampolles de vidre, empreses del sector del packaging i distribuïdores de begudes.

El seu lema és: “De la vinya a la taula” perquè a molts productors “els transportem el raïm fins al celler, gestionem els subproductes de l’elaboració del vi, els residus de tot el procés de producció, l’emmagatzematge de matèries primeres i de productes orientats al mercat nacional, i en el transport, els acaben portant el seu producte a qualsevol destinació”.

Un dels seus avantatges és la seva estratègica ubicació, propera a Barcelona, i a la sortida de l’autopista de Sant Sadurní.
El seu mercat natural és la zona de llevant peninsular, un recorregut que realitzen diàriament uns 150 camions, ja que l’empresa té una delegació a la província de Castelló. 

0
0
0
s2smodern