PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Naulover fa el salt a la costa oest dels Estats Units i reforça la seva presència a Dubai

L'aposta per l'slow fashion ha contribuït a obrir camí a l'altra banda de l'oceà i a molts altres punts del món

Redacció | Lídia Oñate.- L’empresa de moda Naulover, de Sant Joan de Mediona, segueix creixent arreu del món. Recentment, ha desembarcat a Los Angeles per impulsar un pla d’expansió a la costa oest dels Estats Units. Amb la presentació d’un showroom al fashion district de la ciutat californiana, la firma de moda catalana s’apropa a zones estratègiques com els estats de Texes i Arizona, que concentren un perfil de consumidora d’acord amb la marca. “Vam veure que allà teníem un públic afí a la nostra col·lecció i que els encaixava l’estil de Naulover”, explica la consellera delegada i dissenyadora de la firma, Carme Noguera.

Des de anys, Naulover aposta fermament pel que denominen slow fashion, és a dir, la producció de qualitat en l’àmbit local, en comptes de seguir la tendència habitual del sector cap a la deslocalització. Aquest factor els ha ajudat a obrir portes a l’altra banda de l’oceà i a molts altres punts del món. “Valoren molt que estigui fabricat a Espanya pel que suposa: qualitat europea i respecte pels drets laborals i socials”, comenta Noguera. En el cas dels Estats Units, afegeix que Naulover hi té una oportunitat interessant, ja que “allà no hi ha gammes intermitges. Tot és molt car o molt barat”. Fins al moment, la firma de moda ja ha fet les seves primeres incursions a Nova York, on vol articular el seu model de negoci a través de córners en grans magatzems. A més, Naulover va presentar la seva col·lecció en el marc del saló Coterie, la fira de referència a Estats Units del prêt-à-porter, on les principals botigues multimarca i grans magatzems busquen noves marques.

S’obre una segona botiga de Naulover a Dubai
El passat mes de juny Naulover va obrir la seva primera botiga a Dubai i gairebé mig any més tard la companyia tèxtil va presentar un outlet a la ciutat emiratí, considerada un destí de compres mundial. En aquest cas, la marca s’ha instal·lat al Dubai Outlet Mall, un dels centres comercials amb major trànsit de visitants de la ciutat. Part de l’èxit de Naulover a Dubai recau en la creació d’una col·lecció específica per a aquest mercat. Segons Noguera, “per arribar a un mercat nou és molt important captar els gustos i les necessitats locals per adaptar la teva col·lecció”. Aquesta flexibilitat és possible perquè són fabricants. “Les empreses que produeixen a l’estranger necessiten més temps de reacció i no poden adaptar-se a les peculiaritats de cada mercat”, afegia.

Després d’obrir mercat a Mèxic l’any passat amb la inauguració de córners al centre comercial Palacio del HIerro, a la zona de Polanco de la capital mexicana, Naulover té previst arribar a Panamà per continuar la seva incursió a Llatinoamèrica. Actualment, la firma és present a diversos països com Itàlia, Bèlgica, Portugal, França, Alemanya, la Xina i Xile, entre molts altres.

Naulover vol que el 50% de les vendes siguin al mercat estranger
Amb 400 punts de venda multimarca, prop d’un centenar de córners a El Corte Inglés i la botiga pròpia a Barcelona, a més de botiga online, Naulover es proposa generar el 50% de les vendes al mercat internacional els propers cinc anys, una xifra que l’empresa ja ha assolit al canal de distribució multimarca.

0
0
0
s2smodern