Mai odiïs els teus enemics

    Quin paper ha tingut Felip VI en tot el tema dels fets d’octubre de l’any passat? De mica en mica es comencen a filtrar certes informacions que ens poden ajudar a interpretar alguns fets -i fins i tot fer-nos canviar el punt de vista- que han succeït aquests darrers mesos. Sí, ara ja toca parlar del paper que ha jugat Felipe VI en la crisi i el conflicte entre Catalunya i Espanya, un paper que cada vegada sembla que ha estat molt més actiu i rellevant del que alguns podien pensar.

    Estic convençut que Felip VI és Estat, i és ell qui té el control de la judicatura, és ell qui ha forçat a defensar el jutge Pablo Llarena, és ell qui decideix assistir a la commemoració dels atemptats de Barcelona, sol i al costat de la dreta més a la dreta.

     La caiguda de la monarquia és l’enfonsament del règim del 78 i, per tant, la fi del franquisme. I en això Catalunya torna a ser la punta de llança. Quan un monarca ha perdut territori, institucions, partits polítics i és qüestionat a nivell internacional és que ha entrat en temps de descompte. A sobre, el marit de la seva germana a la presó, el llegat del pare és qüestionat, informació sensible en venda (cintes de Corinna), tuf a corrupció per tot arreu… Tot està esclatant, i voler governar en aquestes condicions és pràcticament impossible. Només s’aguanta perquè ell mateix va fer un cop d’estat el 3 d’octubre. Però quan hi hagi una gran esquerda caurà i el deixaran caure.

    Aznar seria el primer, des de les clavagueres o el poder fàctic, és el primer republicà d’Espanya, i ell es veu com a president de la república, però el PP, PSOE, Podemos, ERC, el deixaran caure.

    Mil coses ens fan pensar quelcom així. recordem que l’alcaldessa de Madrid (l’alcaldessa de la capital d’Espanya) va deixar plantat el rei a Arco, que ha de donar premis des d’un restaurant, participar en una inauguració d’uns jocs mediterranis amb l’estadi buit, xiulat a la final de la Copa que porta el nom de la seva institució, el cunyat a la presó, l’envien a Davos i no se li acut res més que parlar de Catalunya i rep una forta llisada, Navarra vol fer un referèndum sobre Monarquia o República, la justícia europea li diu que cremar fotos amb la seva cara és llibertat d’expressió, inaugura el MWC enmig d’una gran crispació, rep una forta xiulada en la manifestació de Barcelona de final d’agost contra el terrorisme, el CIS pregunta sobre la monarquia però no publica des de fa més de tres anys els resultats, la premsa internacional s’interroga sobre el seu futur… Res fa preveure que pugui aguantar molt de temps. Cal recordar que quan M. Rajoy va rebre els atacs de la premsa internacional va durar sis mesos en el seu càrrec?

    A partir d’aquí...

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu