5 consells per millorar l'anglès

És evident que l’anglès és l’assignatura pendent al nostre país. Encara avui dia els alumnes a les universitats tenen problemes per acabar els estudis amb un nivell intermedi d’anglès, i a les empreses, la història no és massa diferent.

Si bé és cert que algunes empreses, integrades en contextos més internacionals, tenen treballadors que ja dominen l’idioma global, n’hi ha d’altres en procés d’expansió que encara tenen dificultats per poder relacionar-se en entorns multilingües on han de demostrar tot el que saben i explicar què poden fer per als seus clients quan ho han de dir en anglès.

I com que a tots ens fa molta mandra posar-nos a fer classes i estudiar després de treballar, avui us porto cinc consells que poden ser útils per a tothom independentment del nivell, i que, de mica en mica i sense que ens n’adonem, ens ajudaran a millorar el nostre nivell d’anglès.

En primer lloc, un clàssic: mira sèries en anglès. Personalment recomano més veure sèries que no pas pel·lícules, pel fet que són més extenses en el temps i després d’uns quants capítols, la nostra oïda es va adaptant a l’accent dels personatges. En una pel·lícula només tenim una hora i mitja per entendre l’argument i l’accent dels personatges, per tant, ho recomano ja per a nivells més avançats.

Sèries que poden estar bé per a nivells inicials: Friends, How I Met Your Mother, Jane the Virgin, o en definitiva qualsevol sitcom de capítols breus i una trama poc complicada que ens permeti centrar-nos en l’idioma i no pas en l’argument.

Pel que fa a la pregunta “subtítols sí, o subtítols no”, jo sempre sóc de “subtítols sí, però en anglès”. Aquesta opció ens permetrà saber com sonen les paraules que veiem escrites i així, al mateix temps aprendrem a escriure-les i pronunciar-les.

També pots descarregar una app gratuïta per aprendre anglès: cada vegada tinc més alumnes que m’expliquen que fan servir l’aplicació x per repassar, ampliar i consolidar vocabulari, gramàtica, expressions, etc. Prova Duolingo, Babbel o la British Council App amb lliçons per a diferents nivells i comença a aprofitar el temps que vas en tren, que esperes el torn al metge o qualsevol altra estona morta per aprendre una mica més d’anglès.

Busca una “parella lingüística”. Moltíssima gent se centra en l’aprenentatge escrit, quan en realitat el que després necessitem a la vida és saber parlar l’idioma quan viatgem, atenem el telèfon en anglès o estem en una fira internacional presentant la nostra empresa. Busca un company amb qui vulguis practicar anglès i poseu-vos d’acord per quedar com a mínim una hora a la setmana. Davant d’una copa de vi, potser se us fa menys difícil parlar en anglès, no trobes?

Quart, molt important: perd la vergonya. No avançaràs si no la deixes a casa. Tothom ha estat en el teu lloc, tothom ha tingut dificultats per expressar-se, però si no et llances mai, no milloraràs. Allibera’t del bloqueig que et representa i t’adonaràs que evoluciones més ràpidament que no et pensaves!

I per últim, pensa quines coses t’interessen. Navega per Internet i descobreix les Ted Talks del teu tema preferit, busca receptes en anglès, fes ioga amb un vídeo de Youtube en aquest idioma, llegeix el New York Times, segueix pàgines en anglès a les xarxes socials i fins i tot, configura el mòbil en aquest idioma. Tot ajuda, oi?

A banda de tot això, recorda que les empreses tenen un crèdit formatiu que es pot fer servir per a la formació en idiomes i que et pot ajudar a donar l’impuls que necessites per sentir-te còmode en aquesta llengua, però també tens molts altres recursos al teu abast per seguir aprenent al teu ritme. Adéu, excuses; hola, anglès!

powered by social2s