PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

PE 74 | Panasonic celebra aquest any una doble efemèride: d’una banda, el seu 100 aniversari i, per una altra, els 60 anys de la seva divisió de Climatització

A

anasonic celebra un segle des que Konosuke Matsushita va fundar la seva empresa a Osaka i va començar a fabricar un producte necessari per al Japó de la postguerra: un endoll i portalàmpares 2 en 1 (imatge inferior), que permetria utilitzar millor les deficients instal·lacions elèctriques de l’època. A partir d’aquest moment, van seguir nous invents com el llum per a bicicletes, una necessitat per als operaris que tornaven de les fàbriques després de llargues jornades, o com el 1958 el primer aire condicionat amb l’objectiu de donar solució a la calor tropical de les llars japoneses (imatge superior).

Des de l’inici, Panasonic segueix amb el mateix objectiu de ser útils a la societat contribuint al progrés del món a través dels productes que dissenya, produeix i ven. Aquesta idea sempre ha tingut en compte la cura pel medi ambient i la visió green de l’empresa en la vida diària i els negocis, traduint-se a més en l’eix de totes les activitats comercials.

60 anys en aire condicionat i climatització
El primer aire condicionat domèstic de Panasonic es va comercialitzar sota el nom Home Air Conditioner. Els aires condicionats a Japó, durant la primera meitat de la dècada de 1950, eren principalment de gran grandària per a ús comercial i cap estava disponible per a ús domèstic. Per això, l’objectiu de la indústria per al sector domèstic es va dirigir a compactar el sistema i reduir-ne els costos.
Així, Panasonic va enfocar el desenvolupament de producte dels seus aires condicionats en equips compactes, lleugers i de petita capacitat que podrien instal·lar-se fàcilment en finestres i en parets d’habitacions tant d’estil japonès com d’estil occidental.
60 anys després del primer aire condicionat, Panasonic és la marca capdavantera al Japó i una de les principals en el sector de l’aire condicionat de tot el món. La divisió de Climatització segueix oferint productes innovadors i eficients, respectuosos amb el medi ambient i que contribueixen a gestionar millor els recursos del nostre planeta, al mateix temps que proporcionen el màxim confort a llars, llocs de treball o d’oci.
2018 és a més l’any de culminació d’un projecte de creixement de Panasonic a l’àrea d’Europa basat en la divisió de Climatització per doblar la xifra de negoci. Aquest creixement s’ha basat en un increment de la seva estructura per atendre satisfactòriament les necessitats dels clients, tant en servei prevenda com postvenda, i en la introducció de solucions professionals úniques i innovadores. Aquest creixement a Espanya ha suposat una ampliació del 60% de l’estructura.

 

 
0
0
0
s2smodern