PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Les comarques del Penedès-Garraf van tancar l'any 2016 entre les més dinàmiques de Catalunya

La indústria és el sector en alça al Baix Penedès (9%) i a l'Alt Penedès (4,7%) i al Garraf ho és la construcció (14%)

Redacció | Lídia Oñate .- Les comarques de l'Alt i Baix Penedès i el Garraf estan d'enhorabona. Durant el segon semestre de 2016 van consolidar-se com les més dinàmiques de Catalunya en matèria d'ocupació, segons el darrer informe ADEPG de Conjuntura Econòmica.

Les tres van tancar l'any amb més llocs de treball que un any abans, en especial al Baix Penedès, amb un increment del 6,7%, que l'ha situat en tercera posició del rànquing comarcal a Catalunya. La segueix el Garraf en cinquena posició amb un increment del 5% i l'Alt Penedès, que se situa en setzè lloc i registra el creixement més moderat del nostre territori (3,6%).

Entre els grans sectors econòmics del Baix Penedès destaca la indústria pel seu dinamisme, amb un creixement del 9,1%, una xifra que col·loca la comarca com la tercera catalana amb major creixement, seguit pels serveis empresarials (20,2%) i la sanitat i serveis socials (12,2%).

Tots els grans sectors econòmics experimenten una evolució positiva al Garraf, però és a la construcció on aquest augment és més clar i intens (14,4%), mentre els serveis i la indústria es mostren comparativament molt més moderats (4,3 i 3,6%, respectivament).

L’Alt Penedès continua mostrant símptomes de recuperació econòmica. La indústria es manté com el principal motor de creació d’ocupació (4,7%), mentre la construcció mostra una important desacceleració en el seu creixement (1,1%). Dins del sector serveis destaca l’avenç de l’hoteleria, amb un increment del 6,7%, i de l’educació, amb un 6,2%.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC