PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El port de Vilanova busca ser punter en el litoral català

El gran repte és crear un varador per a grans eslores, segons el gerent de Ports de la Generalitat

Redacció | Olga Aibar .- "El port de Vilanova i la Geltrú té tots els ingredients per esdevenir un dels més importants de Catalunya", assegurava el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pérez, en el marc del Fòrum ADEPG celebrat el 13 de febrer al restaurant Marejol.

El gran repte és una àrea tècnica per a grans eslores que permetin ser un punt de referència dels serveis als megaiots, ja que actualment només ofereixen aquest servei els ports de Barcelona o Palma de Mallorca i ja "estan aturats". D'aquesta manera, s'obriria un nou mercat que permetria "ser competitius i convertir Vilanova en un dels ports punters de tot el litoral català".

El port disposa de nàutica lleugera, amb 4.000 metres quadrats preparats per tenir-ne i 2.000 més que se'n podrien afegir, 1.100 amarres de nàutica popular (300 per a eslores de menys de set metres i 800 al Club Nàutic de Vilanova), i una cinquantena a Marina Far per a eslores d'entre 30 i 100 metres. Gestiona 185.000 tones anuals de mercaderies, el 90% de les quals es destinen a l'exportació i és la primera llotja en captures, amb més de tres milions de quilos, però no en recaptació, que se situa en 10 milions d'euros. Pérez va fer una crida als pescadors a “aprendre a pescar euros”, és a dir, a convertir-se en “empresaris de la mar” i fer menys captures però “que tinguin més valor a la llotja”.

El gerent de Ports de la Generalitat també va parlar de les inversions que es destinaran a Vilanova, entre les quals els 1,2 milions d’euros pressupostats per a la urbanització de la plaça del Port. La previsió és començar les obres al juny, i poder inaugurar-la entre octubre i novembre. Respecte a l’edifici que s’hi alçarà en un futur, va proposar construir un edifici singular on es potenciïn els productes de proximitat, però també que aculli activitats culturals i recreatives.

També es destinaran 240.000 euros per a realitzar el dragat de la bocana a l’entrada del port, 360.000 per arreglar el moll comercial i 110.000 euros per a l’arranjament de la desembocadura del torrent de Sant Joan que provoca problemes de males olors, sobretot a l’estiu.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC