PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Polígons inclusius

L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès, la Fundació Santa Teresa del Vendrell i la Federació Empresarial del Gran Penedès comanden una iniciativa força innovadora en el terreny de la integració laboral de persones amb dificultats.

Amb el segell Integra’ls -del tot, explícit- s’ha dissenyat una proposta a tres bandes que es focalitza en un determinat camp d’implementació: els polígons de Les Planes i Les Planes Baixes, al terme de La Bisbal, a tocar de l’Albornar, en el feu de Santa Oliva, com també amb el veïnatge de Banyeres del Penedès i el complex futurible de l’anomenat Logis Penedès.

Llegeix més...

Per què continuem amb taxes d’atur tan altes?

Si observem les tres comarques del Penedès i el Garraf, les dades de l’atur a 31 d’octubre ens donen material per escriure i convidar a la reflexió. El titular d’aquest article podria ser: Ara estem millor que fa un any. Cert; en la comparativa interanual hem reduït la llista d’aturats en un 7’25%. 

Però hi ha lectures menys favorables, com el fet que el Baix Penedès (16’56%) continua sent la comarca amb la taxa d’atur més alta de Catalunya; mentre que el Garraf (11’89%) ocupa la setena posició del mateix rànquing. Diferent és el cas de l’Alt Penedès (9’97%), que es troba per sota de la mitjana de Catalunya (10’63%).

Llegeix més...

FP, posa’t guapa!

Estem d’acord: el mapa de la formació professional no s’ajusta prou a la realitat de la rodalia. A banda, els instituts tenen problemes per completar la matriculació dels cicles formatius.

Els nois i noies que venen de la Secundària no troben atractiva la FP; no els estimula la idea d’un cicle formatiu -tot i que ofereix majors possibilitats laborals- i es decanten pels graus universitaris.

Sovint sentim a dir que l’arrel del problema està en la cultura de les famílies i en l’obsessió que els fills vagin a la universitat. La formació professional no és atractiva perquè no té prestigi; per no dir que no té pedigrí social.

Llegeix més...

El primer any de la FEGP

El 12 de juny es compleix el primer aniversari del procés d’integració de les organitzacions UEP i ADEPG. Avui més de nou-centes empreses composen el mapa associatiu de la nova Federació Empresarial del Gran Penedès. La FEGP disposa de tres seus socials, al Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

L’entitat està presidida per Martí Sistané i compta amb la presidència adjunta de Santi Carda. El Comitè Executiu el completen nou membres: el secretari, Andreu Batlle; el tresorer, Xavier Montserrat; els vicepresidents, Conxi Martínez, Xavier Montoliu, Bernat Morales i Ramon Novell, i els vocals, Joan Capellades, Valentí Grané i Albert Olivella. Es reuneix mensualment.

Llegeix més...

Alguns regidors no n'entenen, d'escandalls

No queden tan llunyanes en el temps les dèries d’alguns regidors per inaugurar una piscina coberta o un poliesportiu a la seva vila. Fins fa poc a les municipalitats no s’avaluava el cost d’oportunitat d’una inversió com tampoc es discernia si estava prou justificada i obeïa a les necessitats de la població. La qüestió era que el poble tingués tants o més equipaments que el poble del costat.

Llegeix més...