Espanya és el quart país d’Europa en volum de vendes de comerç electrònic, però 7 de cada 10 espanyols prefereixen comprar en botigues físiques

Redacció | Josep Barella .- Amb una facturació de 18,2 milions d'euros, Espanya representa el 40% del volum de vendes del comerç electrònic al sud del continent. Aquest volum situa l’Estat al capdavant en vendes en línia al sud d'Europa. A nivell general, i segons les dades d’Ecommerce Europe, Espanya se situa en la 4a posició en el rànquing de vendes en línia dins de la Unió Europea. Per davant se situen Regne Unit, Alemanya i França: aquests tres mercats acumulen el 62% de les vendes de comerç electrònic al continent.

"Espanya és un país amb gran potencial. El 2017 s'espera un gran creixement de l’e-commerce. Diversos factors donen suport a aquest pronòstic: 31 milions de persones amb accés a Internet i capacitat de compra, és a dir, el 80% de la població espanyola. Tenint en compte la facturació del comerç electrònic a Espanya de l'últim trimestre de 2016 (amb un increment del 20,3% segons les dades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, CNMC) i el notori impuls del cross-border, la previsió de creixement és superior al 20% enguany", explica Santiago Jiménez, Communications Manager Southern Europe & China a Lengow.

Segons un estudi creat per Lengow, l'usuari en línia espanyol ha utilitzat els marketplaces com a mitjà de compra en un 60% de les seves compres. El seu perfil correspon a persones d'entre 25 i 49 anys d’edat que viuen en ciutats grans o de mida mitjana. Els productes més demandats a la xarxa són moda (34%), electrodomèstics per a la llar (30%), llibres (19%), material esportiu (16%) i cosmètics o productes de bellesa (16%).

"Sense confirmació oficial de dades del 2016 encara, sabem que el 2015, 17 milions de persones a Espanya van comprar a través d'Internet. Sent més de la meitat de les compres efectuades al sector 'serveis'. Les principals raons que els consumidors al·leguen per comprar en línia són senzillament la comoditat del 'clic', el lliurament a domicili (que no és sempre gratuït), la possibilitat de devolució i els descomptes. Aquest any, sens dubte, el volum de vendes serà encara més gran ja que el comerç electrònic segueix evolucionant i explorant noves vies de comunicació-venda amb el consumidor", assegura Jiménez.

A Espanya, a diferència d'altres països de la Unió, les formes de pagament més usades són les targetes de crèdit i dèbit. S'usa Visa en un 63% dels pagaments i MasterCard en un 38%. En un tercer i quart lloc queden altres sistemes de pagament com Paypal (6%) i American Express (3%). Aquest 2017 veurem un canvi substancial amb el pagament a través dels nostres mòbils.

Però no tot són flors i violes per al sector del comerç electrònic. Segons les dades de l’"Estudi sobre l'experiència de compra dels espanyols", realitzat per Tyco Retail Solutions, empresa líder mundial en solucions de seguretat i rendiment per al retail, 7 de cada 10 espanyols prefereix comprar en botigues físiques abans que fer-ho en comerços online. En aquest sentit, els productes d’alimentació, són, de forma majoritària, els productes que els espanyols prefereixen comprar més a les botigues (87%).

La majoria dels enquestats (79%) destaca que el principal motiu per comprar en botigues físiques és la possibilitat de poder provar, tocar i triar els productes. Curiosament, només el 4% valora el tracte personal que ofereix el comerç tradicional. Pel que fa al comerç en línia, el 62% dels enquestats destaca que és més còmode i ràpid. A més, el 29% dels enquestats acostuma a mirar els productes a les botigues tradicionals, tot i que finalment faci la compra a través d’una pàgina web.

L'estudi de Tyco analitza els aspectes que més valoren els espanyols a l'hora d'anar de compres. En aquest sentit, no és sorprenent que el que més valoren d'un comerç és que tingui bons preus i ofertes (80%). Pel que fa a l'atenció dels dependents, el 64% dels enquestats prefereix que els dependents es mantinguin apartats, però estiguin disponibles quan se’ls necessiti. D'altra banda, el 34% reconeix que abandona la botiga sense comprar quan hi ha molta cua a la caixa. El 38% també deixa la botiga quan hi ha cua als emprovadors. Finalment, al 57% dels espanyols els molesta que els productes es trobin protegits en vitrines i no pugui accedir-hi fàcilment.

 

0
0
0
s2smodern