Nou de cada deu espanyols tenen, com a mínim, un telèfon intel·ligent

Redacció | Josep Barella .- Espanya s’ha convertit en el país amb més smartphones per habitant del món, al costat de Singapur: el 92% dels espanyols disposa d’almenys un d’aquests dispositius. Això suposa un augment del 4% respecte l’any passat, segons ha comprovat la plataforma online Back Market.
Això sí, que la quota de penetració d’aquests dispositius al nostre país superi la resta no es correspon amb el seu nivell d’ús ni el tipus d’apps que consumim en relació amb altres països.
Un estudi realitzat per Simon Kemp per We are Social llança unes dades pou interessants. En general, no explotem els nostres mòbils al màxim, sinó que molts dels usuaris el fan servir només com un mòbil tradicional, fent i rebent trucades i poca cosa més. En contraposició a l’èxit dels smartphones, s’aprecia l’escàs èxit de les tablets, ja que solament el 38% de la població espanyola en té una a casa, per no parlar dels wearables com els smartwatches, que solament en tenen un 2%. A nivell europeu, hi ha 1.102 milions de telèfons mòbils, xifra que sorprèn sabent que som uns 838 milions d’habitants al continent. Això vol dir que molts tenen 2 línies o més.
Tornant a l’estat, som gairebé 36 milions d’usuaris connectats a internet i, no obstant això, hi ha més mòbils que ordinadors portàtils. Per això el nostre país podria ser el fidel reflex de com el món és totalment mòbil a dia d’avui, i encara més que ho serà.
Segons l’estudi, el nombre d’espanyols que compten amb un mòbil intel·ligent s’ha duplicat en els últims cinc anys. Malgrat aquesta dada, el consum de telèfons nous a Espanya ha tocat sostre.
De fet, segons dades del sector, publicades per les consultores Kantar Worldpanel i Deloitte, en el que portem d’any s’ha produït un descens generalitzat en la compra d’aquests dispositius, amb una caiguda de l’11%. Això ha propiciat l’augment del mercat de telèfons reacondicionats en un 25% en els últims tres anys i es calcula que els espanyols reutilitzin dos milions d’aquests aparells. Davant d’aquest escenari, fabricants com Samsung o Apple estan donant sortida al seu estoc acumulat i donen la possibilitat de lliurar els seus propis dispositius antics per part dels seus consumidors perquè el fabricant l’arregli i el torni a vendre a un preu més reduït. ‘La saturació del mercat és la principal causa de l’estancament del sector de l’smartphone a Espanya. No té sentit que els fabricants de telèfons mòbils llancin un nou dispositiu cada dotze mesos, quan la vida útil d’aquests aparells és de diversos anys. No hi haurà regeneració real de dispositius ja que no passa el suficient temps entre novetat i novetat’, apuntava Thibaud de Larauze, CEO de Back Market.
No obstant això, aquesta caiguda en vendes no és exclusiva d’Espanya i afecta a altres països com Estats Units o Alemanya. A més, la consultora IDC assenyala que, durant el segon trimestre de 2016, s’han venut 343 milions de terminals nous a tot el món, un 0,3% menys que el mateix període de l’any anterior, la qual cosa apunta a una reculada del mercat a nivell global.

 

0
0
0
s2smodern