Les matriculacions de vehicles es mantenen a nivells de 2016 malgrat un setembre més fluix

Després d’un primer quadrimestre irregular, les matriculacions van pujar amb força entre maig i agost d’enguany al Gran Penedès, però van estancar-se el darrer mes

Redacció | Lídia Oñate.- En termes generals, el 2017 està registrant un millor comportament en diversos sectors, entre els quals el del motor. Un dels termòmetres per saber com es troba el mercat de l’automòbil són les matriculacions de vehicles, que en el que portem d’any s’han incrementat lleugerament (un 0,38%) al Gran Penedès.

Fins el setembre s’havien matriculat 6.263 vehicles, 24 més que en els primers nou mesos de l’any passat, segons dades del Gremi del Motor. El 2017 va començar amb bones perspectives i increments mensuals de matriculacions entorn el 5%. El març i sobretot l’abril les xifres van ser negatives respecte els mateixos mesos de l’any anterior i a partir del maig la situació va capgirar-se per encadenar quatre mesos seguits d’augments sostinguts d’entre el 4 i 8%. Malauradament, la tendència a l’alça es va interrompre el mes passat, quan es va registrar una davallada del 8,18% de les matriculacions.

A Catalunya, les matriculacions d’automòbils de turisme i 4 x 4 van tancar els nou primers mesos de l’any amb un augment del 7% respecte de l’any passat. A Espanya, el total va arribar a les 933.142 matriculacions, fet que suposa un 6,7% més que en el període gener-setembre de 2016. Tanmateix, una anàlisi pròpia elaborada partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia i pel Gremi del Motor/FECAVEM, indica però un comportament estancat aquest últim mes amb xifres negatives en el total de les províncies catalanes, segons apuntaven fonts del Gremi del Motor a principis de mes. Al nostre territori les sensacions són desiguals. Mentre alguns concessionaris afirmen que han notat una aturada en les vendes durant les darreres setmanes, que justifiquen per la situació política actual, altres han notat una millora de les vendes a empreses, a qui se’ls havia envellit el parc de cotxes.

Seat, la marca que més ha crescut respecte de l’any passat
Amb 468 vehicles matriculats, Seat lidera el rànquing de 2017 pel que fa a les matriculacions registrades pel Gremi del Motor al Gran Penedès. Aquest lideratge, però, no es produeix al Garraf on és Renault la marca que més matriculacions acumula fins ara (325).

0
0
0
s2smodern