PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Jean Leon s’estrena amb la varietat chenin blanc i crea el vi experimental CB-19

 

Jean Leon ha presentat un nou vi monovarietal experimental elaborat amb chenin blanc, una varietat blanca molt delicada i minoritària a Catalunya. És el cinquè vi de la col·lecció i s’anomena CB-19 d’acord amb les inicials de la varietat i l’anyada, que serà l’única que sortirà al mercat. És, a més, un dels pocs vins de chenin blanc elaborats a tot l’Estat Espanyol.

Llegeix més...

Els Consells d’Administració de CaixaBank i Bankia aproven el seu projecte de fusió per crear el banc líder a Espanya


Els Consells d'Administració de CaixaBank i Bankia han aprovat el seu projecte de fusió per absorció de Bankia per CaixaBank, consistent en una equació de bescanvi de 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia. Aquesta operació suposa la creació del banc líder del sistema financer espanyol, amb una presència territorial molt equilibrada i amb els recursos i la capacitat per afrontar els reptes del sector.

Llegeix més...

Els treballadors de Saint-Gobain trenquen les negociacions per evitar el tancament de la cristalleria

Els treballadors de Saint-Gobain de l'Arboç han trencat les negociacions amb la direcció de la multinacional aquesta matinada. Segons fonts sindicals, la plantilla té dubtes sobre els punts del preacord i temem que l'empresa no recol·loqui els empleats afectats per l'ERO a altres plantes de l'Estat. Els treballadors s'han tornat a reunir en assemblea aquest matí per desencallar el conflicte laboral i evitar el tancament de la divisió Glass.

Llegeix més...

La FEGP demana un pla industrial català urgent

Aquestes darreres setmanes s'ha conegut la voluntat de les empreses Saint-Gobain Glass i Robert Bosch España d’abandonar la seva activitat a les plantes de l’Arboç i de Castellet i la Gornal respectivament. La FEGP (Federació empresarial de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf) apunta que han estat en contacte amb les dues empreses i, respectant les decisions empresarials, lamenten la situació perquè "la seva materialització suposaria una pèrdua molt important pel teixit econòmic de les dues comarques". Per aquest motiu es posen a disposició de les empreses per cercar, conjuntament amb els agents socials i les diferents administracions, "solucions que puguin revertir aquestes decisions, aplaçar-les en el temps o donar una nova sortida empresarial a les dues plantes".

Llegeix més...