PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Freixenet inaugura la temporada enoturística d’estiu amb els “Vespres Gastronòmics”


Les Caves Freixenet inicien la temporada enoturística d’estiu amb la posada en marxa dels “Vespres Gastronòmics”. Tot i les restriccions de l’any passat causades per la pandèmia de la Covid-19, l’edició 2020 va ser tot un èxit d’assistència i el celler del Penedès ha decidit repetir l’experiència apostant per una oferta gastronòmica completament renovada i per nous productes proposats pel maridatge.

Llegeix més...

La rebaixa de la llum serà fins a final d'any i per als consumidors amb potència contractada fins a 10 quilowatts


La rebaixa de l'IVA de la llum del 21% al 10% que el Consell de Ministres aprovarà dijous per pal·liar l'augment de la factura elèctrica serà fins a final d'any i per a tots els consumidors amb una potència contractada de fins a deu quilowatts. La mesura s'aplicarà sempre que el preu mig mensual del mercat majorista de l'electricitat estigui per sobre dels 45 euros per megawatt/hora. A banda, l'executiu estatal també aprovarà una aplicació del 10% de l'IVA a tots els consumidors vulnerables severs fins a final d'any amb independència de la potència contractada i del preu del mercat. Finalment, també se suspendrà el 7% de l'Impost sobre el Valor de la Producció d'Energía Elèctrica el tercer trimestre d'aquest any.

Llegeix més...

El Vendrell convoca nou places d'oposició a la Policia Local i pal·lia parcialment l'etern reclam dels sindicats


L'Ajuntament del Vendrell ha aprovat la convocatòria del concurs-oposició de nou places d'agents de la Policia Local. Són sis places d'accés lliure i tres de mobilitat horitzontal, les quals resolen parcialment l'històric reclam dels sindicats. I és que fa anys que els treballadors denuncien que una quarta part de la norantena de membres del cos la formen interins, sense plaça fixe. Una queixa que han intensificat els últims mesos. El consistori ha assenyalat que, amb les nou noves places, la taxa d'interinatge dins la Policia Local se situarà dins la normativa. En serà una excepció la temporada d'estiu, quan hi ha un reforç puntual de 12 agents interins més, els quals s'han acabat d'incorporar aquesta darrera setmana.

Llegeix més...

El Govern obre aquest dilluns el tràmit per demanar els ajuts de solvència empresarial pels efectes de la pandèmia

El Govern obre aquest dilluns a les 9.00 hores el formulari d'inscripció prèvia per accedir als ajuts extraordinaris directes per a la solvència empresarial. Es tracta d'una línia de 993 milions d’euros adreçada al pagament de deutes de professionals autònoms i empreses afectats per la covid-19. El formulari vol simplificar el procediment, de manera que no caldrà fer cap altre tràmit posterior. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha dit que la prioritat és donar resposta al gran volum de sol·licitants previst amb l'objectiu que el procediment de concessió i pagament sigui el més àgil possible. El tràmit telemàtic d’inscripció prèvia estarà obert fins al 30 de juny a les 15.00 hores.

Llegeix més...

La inversió estrangera a Catalunya cau un 32,7% durant el primer trimestre, fins als 463,1 milions d'euros


La inversió estrangera a Catalunya va sumar 463,1 milions d'euros el primer trimestre de l'any, xifra que representa un descens del 32,7% en relació al mateix període del 2020, segons dades del ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Si es compara amb el trimestre immediatament anterior, el descens accentua fins al 63,1% després que entre octubre i desembre de l'any passat la inversió estrangera fos de 1.257 milions d'euros. Respecte l'última dècada, la inversió estrangera en aquest primer trimestre d'aquest any, coincidint amb un dels períodes més delicats per la pandèmia, és la més baixa en el mateix període del 2018 (396,5 MEUR) i del mateix període del 2014 (267 MEUR) i del 2012 (300,6 MEUR).

Llegeix més...

 Ja és a la venda el número 110