PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Govern de Vilanova i la Geltrú destinarà 3 milions al Pla de xoc social i econòmic

El Govern municipal de Vilanova i la Geltrú va presentar dimarts el Pla de xoc social i econòmic de la ciutat, un document que planifica les estratègies i mesures que tenen per objectiu evitar l'exclusió econòmica i social a Vilanova i la Geltrú. L'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, la primera tinenta d'alcaldia, Blanca Albà i la segona tinenta d'alcaldia, Marta Jofra, van presentar les 127 mesures que conformen aquest pla, al qual l'Ajuntament hi destina “més de 3 milions d'euros del pressupost municipal”.

Llegeix més...

Territori autoritza el pas de tractors per la C-15 entre Igualada i Puigdàlber per la verema i la collita del cereal

 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha autoritzat el pas de tractors a l'Eix Diagonal, la C-15, entre Igualada i Puigdàlber durant la campanya de la verema i del cereal. La circulació estarà permesa entre el 26 de juny i el 20 d'octubre, una mesura que ha celebrat el sindicat Unió de Pagesos, tot i que persisteix en reclamar millores a la C-15 per poder circular sense restriccions.

Llegeix més...

Coopsetània i CoopCamp impulsen la campanya #PenedèsCoopera per visibilitzar el cooperativisme al Penedès

Els ateneus cooperatius Coopsetània i CoopCamp han encetat una nova campanya sota el nom de #PenedèsCoopera per donar visibilitat al cooperativisme d’aquest territori. Tal com explicava la Laura Rafecas de Coopsetània, “la situació viscuda per la Covid-19 ha posat en relleu alguns dels valors de l’economia social i solidària mentre que també ha posat en evidència les mancances del sistema capitalista, polític i productiu”.

Llegeix més...

El confinament fa caure un 60% la producció de la DO Penedès

Els tres mesos d'estat d'alarma i el respectiu confinament han provocat un descens del 60% de la producció de la DO Penedès. El director del Consell Regulador, Francesc Olivella, detalla a l'ACN que es va arribar a una baixada del 80% durant el primer mes de la crisi sanitària, mentre la situació es va compensar a mesura que va revifar el consum a mitjans de maig.

Llegeix més...