Presentat el Fòrum de la innovació local per millorar la competitivitat i la projecció internacional de Vilanova i la Geltrú

La Biblioteca-Museu Víctor Balaguer va acollir ahir la presentació del Fòrum de la innovació local. Entre els seus objectius el fòrum contribuirà a identificar noves oportunitats i àmbits d'actuació on desenvolupar projectes que ajudin a posicionar Vilanova i la Geltrú en matèria d'innovació local i contribueixin a la seva projecció internacional. Per això orientaran, assessoraran i promouran iniciatives que incideixin en la transformació de l'entorn, serveis i el teixit econòmic i social posant aquestes al servei de les persones.

La regidora d'Hisenda, Empresa, Innovació i RSC, Olga Arnau, va explicar durant la presentació del Fòrum de la Innovació Local que aquest ha de ser un recurs impulsat des de Neàpolis que ajudi a configurar la ciutat i la seva projecció. "És necessari obrir els paràmetres de la innovació a nous actors, noves propostes i noves visions estratègiques". En aquest sentit va destacar que l'elecció de la biblioteca Balaguer per a la presentació del fòrum no és gratuïta. "He volgut començar aquest servei per a la ciutat o FIL en l'espai que va crear també en el seu moment un innovador".

La dinàmica de treball que adoptarà el fòrum serà un procés de co-creació perquè el conjunt de les aportacions dels diferents membres els que hauran de contribuir a decidir de quina forma es pot millorar les capacitats d'innovació en l'ecosistema local. Es tracta de generar un escenari on posar en comú els reptes i plantejar les potencials solucions que caldrà implementar i determinar mecanismes i procediments per fer-ho possible.

Per això els integrants del Fòrum de la innovació local constitueixen una representació de la quàdruple hèlix implicant components procedents del teixit socioeconòmic local, la universitat i els centres de coneixement, les administracions públiques i la ciutadania. La interacció dels representants d'aquests quatre àmbits serà la que defineixi les línies de treball del Fòrum, els seus instruments de governança i la forma com adreça i difon les propostes que sorgeixin del seu treball. Segons la regidora Olga Arnau "Hem de compartir idees per generar coneixement i volem que aquests idees no depenguin de la conjuntura o decisions polítiques que a vegades poden anar d'esquena a les demandes que sorgeixin".

Un dels instruments amb que comptaran els integrants del FIL serà el pla de projecció internacional, confeccionat amb el suport de la Diputació de Barcelona i que marca els eixos estratègics de la futura projecció local. En aquest sentit, la regidora d'empresa i innovació va puntualitzar que: "El pla de projecció internacional ens han donat el marc de referència estratègica. Ara hem de connectar aquest marc i coordinar-lo amb altres plans estratègics com el de turisme i ho hem de fer de forma imaginativa i àgil".

0
0
0
s2smodern