PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La direcció i els treballadors de Codorníu arriben a un principi d'acord per l'ERO

Després d’intenses negociacions davant la Inspecció de Treball, la direcció de Codorníu i la representació dels treballadors han arribat a un principi d’acord en el marc de la negociació de l’ERO plantejat per l’empresa. Així, el nombre d’acomiadaments es reduirà en 9, amb la qual cosa afectarà un màxim de 70 persones.

Pel que fa a les condicions econòmiques, s’estableix un pla de rendes per als treballadors amb 56 anys complerts i els qui compleixin 57 anys aquest any, amb el 77% del salari net anual fins als 62; els que compleixin o hagin complert 58 anys tindran el 82% del salari net anual fins a complir els 62; als que tinguin 59 anys, el 87% del salari net anual fins a complir els 63; i als de 60 o 61 anys, el 92% del salari net anual fins a complir els 63. Per a les extincions de contracte, s’estableix una indemnització de 38 dies i 28 mensualitats amb un topall de 75.000 euros.
A partir del moment d’aprovació en assemblea del preacord, s’obrirà un període de 48 hores per a possibles voluntaris que es vulguin acollir a les condicions, i es crearà una comissió de seguiment. Aquestes condicions no afectaran als dos treballadors en cas de matrimoni o parella de fet, només a un d’ells. Tampoc afectarà treballadors que tinguin la condició de família monoparental, ni treballadors amb fills amb el 33% de discapacitat.  Així mateix, la direcció de l’empresa presenta un pla de viabilitat, constituint una comissió de seguiment.
D’altra banda, s’estableix una clàusula de garantia d’ocupació, que fixa que si l’empresa presentés novament plans d’acomiadaments col·lectius en els pròxims tres anys, les condicions de sortida dels treballadors serien de 40 dies per any treballat, amb un màxim de 30 mensualitats, i amb un límit de 80.000 euros.
 

0
0
0
s2smodern