PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Jean Leon presenta MS-18, un monovarietal de malvasia de Sitges de la seva gama experimental

Jean Leon ha tret al mercat el MS-18, el quart vi de la seva gamma experimental elaborat 100% amb la varietat autòctona malvasia de Sitges. Després d’experimentar amb les varietats xarel·lo, cabernet franc i sumoll, el celler del Penedès ha escollit ara aquest aromàtic raïm blanc mediterrani per completar la seva col·lecció de vins monovarietals i crear un vi fresc, intens i amb molt bona acidesa que reflecteix l’essència de la varietat.

Amb una producció limitada de 2.481 ampolles, MS-18 representa un homenatge al Penedès, la terra que va donar a Jean Leon l’oportunitat d’elaborar vins amb una singularitat, personalitat i identitat úniques. Prové de ceps joves plantats a 145 metres d’altitud en un sòl argilós, que es veremen a mà i busca un estil jove i fresc. De color groc brillant, el vi desprèn en nas fines aromes de flors i fruites de litxi amb un fons d’albercoc. En boca, destaca per la seva entrada rodona, seguida d’una acidesa equilibrada i un delicat perfum.

La malvasia de Sitges és una varietat històrica originària del sud de Grècia que va arribar al Garraf a principis del s. XIV gràcies a un almogàver que lluitava sota les ordres de Roger de Flor. Sitges li va cedir el nom, vinculant-la així a la vila i convertint-la en un valor patrimonial únic.

MS-18 és el quart vi de la gamma de vins experimentals de Jean Leon, una exclusiva col·lecció creada en honor a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del fundador del celler, i dirigida principalment a la restauració. Està integrada pels vins monovarietals X-15 i X-16 (xarel·lo), CF-15 (cabernet franc), SM-16 (sumoll) i ara MS-18 (malvasia de Sitges).

0
0
0
s2smodern