PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Martín Ferrer intenta reobrir la discoteca Atlàntida Sitges tot i les adversitats legals, mediambientals i econòmiques

La discoteca es troba en un estat d'abandó absolut

Després del tancament de la discoteca Atlàntida de Sitges per conflictes amb la llei de costes, amb permisos mediambientals i amb obres no regulades, el seu propietari Martín Ferrer reapareix amb la idea de tornar-la a obrir.

L'empresari té en ment rellançar la discoteca a mode de beach club i d’aquesta manera posicionar-se enfront a nous projectes que actualment s’estan gestant, com és el cas de Beso Beach.

Segons asseguren fonts properes a l’empresari, reobrir la discoteca seria ara mateix una tasca difícil, ja que des de que va tancar l’any 2012 no s’ha fet cap mena de manteniment tot i les destrosses causades pel temporal.

De fet, fonts de l’Ajuntament de Sitges han confirmat que a causa de la tempesta que es va produir la setmana passada hi ha greus danys a la riera de Ribes, l’accés a la Platja de les Coves, on es troben les restes de la discoteca.

COMPLICACIONS
Altres fonts apunten a més dificultats. Un lletrat que va comandar la oposició al club del house afirma que: “S’ha de recordar que Atlàntida Sitges té dos sentències fermes en contra del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. I recents, de gener. Una per la decisió de l’Ajuntament de Sitges de no actualitzar la llicència ambiental. La segona, per unes obrer que Ferrer va començar a la discoteca. [...] També, cal recordar que Atlàntida està en un espai d’alta sensibilitat ambiental, molt protegit. Allà només es podria construir una granja o un centre d’interpretació de la naturalesa [...].”

CLUB SENSE LLICÈNCIA
De fet, els problemes legals de l’Atlàntida Sitges van començar abans. “El punt d’inflexió va ser el 2006, quan el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal va prohibir l’ús recreatiu de la zona [...]”, asseguren veus properes al projecte. “A partir d’aquell moment la discoteca no hauria d’haver tingut llicència. Incomprensiblement, el club va seguir funcionant, fins que se li va retirar el permís el 31 de desembre de 2012”.

MOLÈSTIES ALS VEÏNS
A més de tenir problemes en el terreny legal, Atlàntida, la qual va obrir als anys 70, també es va haver d’enfrontar a l’antipatia dels veïns. “Al GolfTorremar no podien amb ells: drogues, baralles i altres. Les cases del sector de Cal Mirapeix patien el soroll de la música house fins a altes hores de la matinada”, explica un empresari que prefereix mantenir-se en l’anonimat.

“Es van unir poderosos empresaris locals per tancar-li el club. Hi va haver varies batalles legals per diversos carrils. Finalment, Ferrer va perdre i va marxar a Sant Adrià del Besós (Barcelona)”, conclouen.

ÉS VIABLE?
Hi ha disparitat d’opinions. Per una banda, fonts del sector de l’oci nocturn dubten de la viabilitat del projecte. “És el Martí fill qui vol reobrir l’Atlàntida. Ho feria amb un beach club sense elements fixes, només amb para-sols i objectes desmuntables a la platja. Però l’espai és molt sensible”, expliquen.
Per una altra banda, n’hi ha que creuen que sí que ho veuen possible. “La platja no és de ningú. Si demana una concessió per col·locar elements mòbils de maig a octubre, no li podran negar”. El que tenen clar és que “aquesta temporada segur que no ho podran fer. El temporal ha deteriorat la zona [...], hi ha processos judicials i, per últim, les dificultats financeres.”

 

 

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 107