L'Ajuntament de Barcelona reunirà de forma extraordinària la comissió de Mobilitat per parlar dels sous de TMB

També portarà la polèmica a l'Àrea Metropolitana

ACN Barcelona .- L'Ajuntament de Barcelona celebrarà una sessió extraordinària per abordar la qüestió dels sous dels càrrecs directius de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Així ho han reclamat ERC, la CUP i Cs aquest dilluns, i el PSC també ha anunciat que hi donaria suport. La qüestió també es debatrà en comissió a l'Àrea Metropolitana, tot i que des del PPC s'havia demanat la celebració d'un ple extraordinari. El govern municipal ha donat el pas després que 'La Vanguardia' publiqués que directius de TMB van cobrar sous de 200.000 euros en plena crisi. Segons afirma, "en conjunt, l'empresa pública ferroviària es va gastar entre 2007 i 2016 més de dos milions d'euros en concedir prestacions socials als directius."

A mode de resposta, en unes declaracions el dilluns dia 6 al migdia durant una visita al Metro, Mercedes Vidal, l'actual presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, ha considerat “totalment inapropiats” aquests sous en una empresa pública i ha afirmat que abonar remuneracions d’aquest tipus no forma part de la política de l’actual consistori. Com a exemple, la presidenta de TMB ha comentat la rebaixa del 40% en el sou de l’actual conseller delegat de l’empresa, Enric Cañas, en relació als seus predecessors.

 

0
0
0
s2smodern