PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La Mancomunitat Penedès-Garraf gestionarà més deixalleries municipals

Dilluns va tenir lloc l’assemblea de la Mancomunitat, la qual va aprovar l’ampliació d’alguns dels seus serveis, amb la incorporació de més ajuntaments. Amb l’acceptació de la delegació de la gestió de la deixalleria de Torrelles de Foix, que també dona servei  als ajuntaments de Pontons i Sant Martí Sarroca, el servei de residus passa a gestionar 16 deixalleries entre fixes i mòbils.

En la mateixa sessió també es van acceptar diverses subvencions provinents de l’Agència de Residus de Catalunya, que permetran fer millores en les deixalleries municipals de Vilafranca i Cubelles.

El màxim òrgan de govern de la institució també va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Santa Fe del Penedès al servei d’evacuació i tractament d’aigües residuals de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Amb aquest són ja 31 els municipis integrats en el sistema de gestió de les aigües residuals de la Mancomunitat.

En finalitzar l’assemblea, Josep Maria Tost, director de l’Agència Catalana de Residus, va presentar als alcaldes i alcaldesses assistents, les xifres de residus recollits a l’Alt Penedès i el Garraf, així com va explicar les línies de futur de la gestió de residus a Catalunya i quines actuacions de millora es poden emprendre des dels municipis. Aquestes accions serveixen per acostar el funcionament dels dispositius i infraestructures de gestió de residus als electes.

Per últim, també es va presentar l’activitat que ha realitzat la Mancomunitat en relació amb la gestió forestal dels boscos del massís del Garraf i l’oportunitat que suposa, tant  per millorar el medi ambient, com per potenciar l’economia circular en utilitzar la biomassa forestal, un recurs endogen del territori, com a font d’energia tèrmica.

0
0
0
s2smodern