PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L'FEGP aposta per l'FP Dual i presenta l'oferta formativa del Gran Penedès als empresaris del territori

La Federació Empresarial del Gran Penedès ha celebrat aquest matí la jornada informàtica Capta Talent amb l’objectiu de donar valor a la Formació Professional, sobretot a la modalitat dual, i presentar-la als empresaris del territori.

Per a la presidenta de l’FEGP, Neus Lloveras, la realitat comarcal es basa en “empreses que no troben treballadors qualificats i persones que han d’anar a viure fora o fer viatges per estudiar”. Lloveras deia que la Federació vol potenciar la Formació Professional per tal de trencar les barreres a la Vegueria i reconvertir aquesta realitat.

En aquest sentit, el segon tinent d’alcalde de Vilafranca, Joan Manel Montfort, explicava que actualment, les empreses busquen el perfil dels estudiants formats en FP dual i que aquesta té al voltant d'un 70% d'inserció laboral.

El president del Consell Català de Formació Professional, Fabian Mohedano, reforçava aquesta postura afegint que “es necessiten un 55% de professionals però tenim un 15% mentre que es necessiten un 30% d’universitaris i en tenim més d’un 35%”. Mohedano assegurava que “per poder treballar al costat de casa, cal estudiar al costat de casa”, un fet que permet l’FP, ja que s’ajusta a les necessitats de les empreses del territori.

Actualment, a la Vegueria, es poden trobar cursos FP al Vendrell, a Vilafranca, a Vilanova, a Sitges, a Sant Pere de Ribes, a Sant Sadurní, a Cunit, a Calafell i a Segur de Calafell. Lloveras explicava que cal donar a conèixer aquestes formacions, atorgar-les el valor que tenen i donar a entendre que actualment tenen una ocupabilitat més alta que els estudis universitaris. A més, cal que les empreses s'interessin per acollir els estudiants d'aquestes formacions. 

0
0
0
s2smodern