PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Coopsetània ja té local propi al centre de Vilafranca

Coopsetània va inaugurar divendres passat el seu local propi al carrer General Prim, número 6, a Vilafranca. Fins ara l’ateneu cooperatiu s’instal·lava a la seu d’Actua i tres anys després de la seva fundació s’ha instal·lat a un local del centre de Vilafranca.

Oriol Martí, membre de l’ateneu, explicava que amb el nou local “acollirem al personal tècnic i servirà de punt d’atenció per a totes les persones que s’interessin pel projecte”.

D’altra banda, la coordinadora de Coopsetània, Laura Rafecas, feia balanç dels tres primers anys de vida de l’ateneu i  recalcava que en aquest temps s’han constituït quatre cooperatives, dues associacions i han treballat en més de 50 projectes. A més, avançava que al llarg d’aquest any es preveu que se’n formin moltes més. De fet, Jordi Canchales de La Fatxenda avançava que estan treballant per constituir-se com a cooperativa properament.

Durant l’acte d’inauguració es va explicar el peculiar procés de reforma i rehabilitació del local. Es va executar en dues fases i a la primera hi va participar un grup de joves, amb marc del projecte Singulars que gestiona la cooperativa Actua i que té com a objectiu la inserció dels joves al món laboral. Aquest grup es va encarregar d’enderrocar l’interior del local i retirar tota la runa. La segona part de les obres va consistir en la construcció de l’interior i fer els acabats del local. D’aquesta fase es va encarregar un altre grup de joves que van poder treballar-hi com a pràctiques formatives per una empresa. En total hi van participar uns 18 joves en tot el procés.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110