PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La primera Fira de l’Ocupació i l'Emprenedoria del Baix Penedès va aplegar 1.170 persones aturades i va oferir 600 llocs de treball

La primera Fira de l’Ocupació i l'Emprenedoria del Baix Penedès va aconseguir aplegar 1.170 persones aturades i 35 empreses que oferien 600 llocs de treball. Aquests són els registres d’aquest certamen organitzat per la Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès i la Cambra de Tarragona, sota la coordinació de l'Eina, el Servei Municipal d’Ocupació del Vendrell, en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals, que va tenir lloc ahir dimarts, a l’Hotel Nuba de Coma-ruga.

Els organitzadors consideren que l'esdeveniment ha estat un èxit de participació i que ha superat totes les expectatives i que s’ha manifestat com aparador ideal en benefici de persones sense ocupació i empreses que cerquen llocs de treball específics.

L'esdeveniment va comptar amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca, i va valorar l'escenari ideal per a multiplicar les possibilitats de trobar feina o d'iniciar un projecte d'emprenedoria, precisament a la comarca amb més atur del país, actualment del 17,9%. La Fira de l’Ocupació i l’Emprenedoria s’ha convocat en un moment idoni i previ a les temporades turístiques, dies que augmenta la contractació sobretot en el sector serveis. Però entre les 600 ofertes de llocs de treball hi havia propostes de contractació de diversa temporalitat.

Els perfils més reclamats per les empreses assistents van ser: caixers/eres, reposadors/es, operaris/es de logística, socorristes, cambrers/es, ajudants/es de cuina, operaris/es de manteniment i monitors/es de lleure, entre moltes altres ocupacions. D'altra banda, la fira també va voler donar visibilitat al col·lectiu emprenedor amb assessorament personalitzat, presentació d'experiències emprenedores i orientació sobre la creació d'empreses.

Paral·lelament als milers d’entrevistes que es van realitzar entre aspirants a llocs de feina i les empreses, la Fira de l'Ocupació i l’Emprenedoria també va oferir als assistents diverses activitats, tant per emprenedors i emprenedores com per a les persones que cerquen feina: presentació del curriculum vitae a diferents ofertes de feina, assessorament i orientació a persones aturades i a emprenedores, conferències que tractaran l'ecosistema ocupacional i emprenedor i tallers pel desenvolupament d'habilitats en la recerca de feina.

En aquest programa paral·lel van ser molt concorregudes les sessions d’assessoria i orientació a emprenedors i a persones que cerquen feina. Pels assistents van ser de molta utilitat els tallers Com dissenyar el teu perfil digitalCom comunicar en una entrevista de selecció, i Com entrenar les teves competències transversals

A la inauguració de la Fira, Maria Jesús Sequera, consellera d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès, destacava l’aliança entre tots els agents perquè "hem sumat esforços perquè el producte final sigui d’una qualitat molt més elevada i eficient”. Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell, va posar en valor “el doble objectiu, primer el de la contractació de persones, en el lloc, als barris marítims i en el moment, d’abans de campanyes turístiques, i en segon lloc combatre l’atur”.

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, comentava que l’organisme que presideix espera poder contribuir a realitzar fins a dues fires l’any d’aquest format. Malgrat això, lamentava que cinc empreses decidissin a darrera hora no assistir a la fira a causa de les restriccions per l’impacte del Coronavirus, però si han deixat unes bústies perquè els assistents puguin deixar els seus currículums. 

0
0
0
s2smodern