PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La FEGP creu que les mesures implantades per paliar els efectes del COVID-19 sobre l'economia són inconcretes i insuficients

La junta directiva de la FEGP va emetre dilluns un document amb consideracions i diverses propostes sobre mesures a adoptar per part de les administracions públiques per pal·liar els efectes de COVID-19 sobre l’economia. Des de l’associació empresarial valoren positivament les mesures que s’estan implantant, però les consideren insuficients perquè “moltes situacions i problemàtiques no han quedat cobertes”.

Pel que fa al tancament dels centres de treball, apunten que "continua havent-hi confusió i incertesa en aquelles activitats que no estan afectades per ordre de tancament. Resulta en molts casos difícil de compaginar la voluntat de l’empresari de protegir la salut dels treballadors, clients i proveïdors amb un tancament que no quedi cobert legalment per les mesures excepcionals pel COVID-19. Demanen que s’ampliïn i flexibilitzin els supòsits".

Per altra banda els preocupa la "falta de concreció pel que fa a les mesures de liquiditat anunciades pel Govern de l’Estat. Cal evitar que es trenquin les cadenes de pagament i per aquest motiu és urgent que es concretin aquestes mesures".

Finalment, pel que fa als autònoms consideren que les mesures adoptades són "insuficients" perquè queden restringides a activitats suspeses o amb reducció d’activitat del 75%, que estiguin al dia en els pagaments de les quotes. Per això, consideren que "cal ampliar els supòsits si es vol donar una veritable cobertura a aquest col·lectiu".

Per últim, els preocupa molt "l’agilitat en el tràmit de les ajudes" i demanem a totes les administracions que "impulsin mecanismes de simplificació administrativa".

0
0
0
s2smodern