CCOO crida a preservar l’ocupació davant l’allau d’ERTOs a l’Alt Penedès i al Garraf


CCOO anuncia que empreses com Gramer i Gedia (automoció), Bogaderia industrial del Garraf (neteja), digital Lola (comerç tèxtil), Hotel Dolce i Estela (hosteleria) i la Piscina municipal de L’Arboç a dia d’avui ja han presentat ERTOs per raons de força major. Així mateix, una part significativa d’empreses del sector del cava, les empreses Brose i Mahle (automoció), Port d’Aiguadolç de Sitges o Autocares MegBus (transports) entre d’altres, estan negociant mesures encaminades a la flexibilitat interna.

Moltes empreses expressen dubtes alhora de tramitar els ERTOs pel supòsit de força major, davant l’incertesa de si seran aprovats per l’autoritat laboral. Al·leguen que el Reial Decret aprovat pel govern central "conté serioses dificultats d’interpretació". L’afectació d’ERTOs és molt gran a la petita i mitjana empresa i es poden produir excessos degut a la menor presència de representació dels treballadors.

CCOO denuncia acomiadaments, "l’ús indegut de vacances que tenen altre finalitat no pas la flexibilitat, i que no s’aguditzi la precarietat a empreses i sectors que ja existia. Alhora continua apostant per plantejar mesures alternatives de teletreball i flexibilitat interna".

Tot i així, valoren positivament les mesures decretades pel govern perquè "trenquen amb la idea de l’acomiadament com a exclusiva alternativa davant la situació d’incertessa econòmica i fa una crida a les empreses i a la concertació al territori a preservar l’ocupació".

El sindicat continua responent i assessorant milers de consultes personals i col·lectives a través del dispositiu telefònic (933 100 000) i telemàtic (https://consulta.ccoo.cat) i assegura que "manté una activitat molt activa per garantir l’ocupació de les persones treballadores i l’activitat econòmica al territori".

0
0
0
s2smodern