La FEGP demana al govern central més liquiditat per a les empreses

El passat dilluns 16 de març la Junta Directiva de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) va emetre un document amb consideracions i diverses propostes sobre mesures a adoptar per part de les administracions públiques per pal·liar els efectes del COVID-19 sobre l’economia, i dos dies després, es va publicar una nota de premsa valorant les mesures previstes al RDLL 8/2020.

El Consell de Ministres celebrat ahir va desenvolupar part del RDLL 8/2022. Des de la FEGP han tornat a expressar la seva preocupació per "la falta de mesures contundents i urgents". Apunten que "estem davant d’una crisi conjuntural que requereix de mesures urgents, extraordinàries i temporals per evitar el tancament d’empreses".

En aquest sentit, una de les principals problemàtiques és la liquiditat. Però "intentar arreglar-la únicament amb préstecs avalats per l’estat no és la solució. Les empreses necessiten diners, no endeutament!".

Per aquest motiu des de la FEGP demanen al Govern de l’Estat:

1) Que es suspenguin les liquidacions fiscals i les quotes a la seguretat social, de totes les empreses i autònoms. La Generalitat i altres organismes ja ho han fet. 

2) Que s’ordeni una moratòria en la devolució del principal dels préstecs de les empreses i autònoms, de manera que durant la crisi del coronavirus només paguin interessos.

3) Pel que fa als treballadors autònoms tornem a insistir que les mesures adoptades fins ara són insuficients i que cal ampliar els supòsits.

0
0
0
s2smodern