PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Innovi i altres clústers catalans uneixen esforços per donar suport a les empreses contra els efectes del Covid-19

El clúster vitivinícola català Innovi, conjuntament amb la resta de clústers catalans, han dut a terme la creació d'una plataforma per compartir informació i oferir serveis transversals que permetin als seus associats abordar la crisi del COVID-19 amb una millor resposta i eficiència.

Durant les properes setmanes també realitzaran seminaris online sobre teletreball, finançament, aspectes legals i normatius, i competitivitat empresarial a disposició dels seus associats.

Aquest programa s’inicia amb cinc seminaris en format webinar, d’una durada de 60 a 90 minuts, que posteriorment tindran continuïtat amb noves propostes adreçades a la transferència d’informació sobre aspectes rellevants per a la gestió empresarial en el marc de la situació derivada de la pandèmia del Covid-19. Al final de cada actuació, els participants podran fer preguntes i resoldre dubtes després de les respectives exposicions.

Les xerrades són exclusives i gratuïtes pels membres dels diferents clústers que les han organitzat. 

Les actuacions tenen l’objectiu d’estimular el sentiment de comunitat i de cooperació entre les empreses associades com a fórmula per assolir objectius compartits.

En el primer Webinar, va tenir lloc ahir de la mà de Cristina Alcaraz de Laboralis. Es va centrar en els procediments cal prendre per tramitar mesures laborals. En el segon, ha tingut lloc avui, Àlex Rodríguez de Marsbased, ha tractat el tema del teletreball i els recursos humans, centrant-se en com reorganitzar processos, bones pràctiques de salut i benestar en teletreball.

El tercer seminari, que es farà el 30 de març, se centrarà en finançament públic i privat, ajuts i liquiditat de les empreses. En aquesta sessió es detallaran les línies de finançament específiques, com ajornar el pagament d’impostos o com garantir la liquiditat.

El quart tindrà lloc l’1 d’abril i es parlarà sobre competitivitat empresarial mitjançant la digitalització i el Big Data.

Finalment, el 3 d’abril es realitzarà un cinquè seminari sobre aspectes legals i normatius. El programa preveu abordar temes legals sobre contractes amb clients, proveïdors i companyies d’assegurances, garanties de subministraments i indicacions de com implementar i beneficiar-se de les mesures aprovades pel govern.

0
0
0
s2smodern