PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L'atur va augmentar més d'un 5% al Garraf i més d'un 3% a l'Alt Penedès durant el març

El nombre d’aturats ha augmentat en 431 persones al Garraf durant el mes de març. Aquestes dades suposen que respecte al mes anterior, l'atur ha augmentat un 5,1% i respecte a l'any anterior un 5,7%. Per la seva banda, a l’Alt Penedès s'han destruït 170 llocs de treball (un 3,18% respecte al mes anterior i un 1,9% respecte a l’any passat). Totes dues comarques coincideixen en el fet que feia just sis anys que l’atur no augmentava durant el març.

Sense dubte, aquest increment de l’atur és a causa de l'aturada de l'activitat econòmica provocada per l'epidèmia del Covid-19. Cal tenir present que en aquest increment no està inclosa cap persona afectada per expedients de regulació temporal d’ocupació per no ser considerades dins la classificació d’atur registrat.

Al Garraf tots els municipis registren un augment d’aturats. Els que més van augmentar van ser:  Sant Pere de Ribes (+7%), Sitges (+6%) i Vilanova i la Geltrú (+5%).

Per la seva banda, a l’Alt Penedès, dels 27 municipis, 19 registren un augment d’aturats. En termes relatius els municipis que més han augmentat són; Santa Fe del Penedès (22%), Puigdàlber (+20%), Pontons (+11%), les Cabanyes (+9%) i el Pla del Penedès (+8%).

0
0
0
s2smodern