PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Alguns comerços de fins a 400 metres han reobert avui al Gran Penedès amb cita prèvia

 

Avui ha començat la . 'Fase 0' del pla de desescalada que ha elaborat el Govern central per tal de tornar a la normalitat després de patir la crisi sanitària de la Covid-19. És la primera fase de les quatre previstes i, entre d'altres, permet reobrir els petits comerços amb unes condicions molt limitades. Així doncs, avui tots els establiments i locals comercials minoristes que tinguin menys de 400 metres quadrats d'espai poden reobrir. Això implica ferreteries, perruqueries, tallers de cotxes, centres d'estètica o llibreries, algunes de les quals ja han reobert al Gran Penedès, després de gairebé dos mesos de tancament. Altres s'esperaran uns dies, fins que tinguin totes les mesures de seguretat adients

Aquests establiments però hauran d'atendre els clients amb un sistema de cita prèvia per garantir que al local només hi hagi un únic client per cada treballador. Els clients no podran esperar-se a dins del local i hauran de seguir les mesures de seguretat. S'ha d'establir un horari d'atenció preferent per a persones més grans de 65 anys. Les mascaretes seran d'ús obligatori per part dels treballadors i dels clients sempre que no es pugui garantir la separació entre les dues persones, com és el cas de les perruqueries.

A més, els locals han de ser desinfectats dues vegades al dia. Els clients no poden fer servir els lavabos del local però s'hauran de col·locar papereres amb tapa i pedal als establiments. Pel que fa a les botigues del sector comercial tèxtil i d'arranjament de roba, els provadors s'hauran d'utilitzar per a una única persona i després es desinfectaran. A més, si algú es prova una peça de roba i no l'adquireix, s'haurà d'higienitzar.

Els bars i restaurants podran mantenir els seus serveis d'entrega a domicili o les recollides al local. No es podran consumir els productes a dins del local. Els clients hauran de realitzar les comandes per telèfon i l'establiment haurà de fixar un horari de recollida per evitar aglomeracions. No es permetrà l’activitat hotelera ni d’allotjaments turístics. També s’obriran els arxius.

En l’àmbit esportiu, es permetran els entrenaments individuals de professionals i federats i l’activitat esportiva sense contacte i, pel que fa a l’activitat no professional, es podrà fer esport de manera individual, anar amb bicicleta, córrer, patinar, sempre mantenint la distància de seguretat i amb màscara quan sigui possible.

S’augmentarà progressivament la freqüència en el transport públic i no hi haurà canvis en la mobilitat i el transport interurbà. També serà obligatori l'ús de mascareta al transport públic. 

Podeu consultar unes recomanacions i pautes de neteja i desinfecció dels locals al següent enllaç

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 105