PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Cinc grans xefs cuinaran a diari al Mercat d'Autors d'Ametller Origen, ubicat a Barcelona

Aquest matí s'ha realitzat la presentació dels cinc xefs que cuinaran des del nou espai gastronòmic del Mercat d'Autors d'Ametller Origen, situat al carrer Numància, 57, cantonada amb Berlín, de Barcelona. En concret, Nandu Jubany, Hideki Matsuhisa, Josep Maria Kao, Max i Stefano Colombo, Diego Rojas, a més del pastisser Christian Escribà. També serà present l'obrador de pa ecològic del forner vilanoví i World Baker 2017, Jordi Morera. El nou espai gastronòmic del Mercat d'Autors, únic i pioner a la ciutat, completa l'última fase d'ampliació del centre més gran de la companyia, que va obrir portes el desembre passat amb més de 2.200 m2.

Degut a les circumstàncies excepcionals actuals, la presentació s'ha hagut de fer telemàticament. El director general i cofundador d'Ametller Origen, Josep Ametller, ha explicat que la intenció de projecte era “crear un santuari de productes amb ànima i posar en valor els productes de proximitat, així com la gran cuina que es fa al nostre país”.

A través de diferents vídeos i de les explicacions dels protagonistes, s'ha exposat la idiosincràcia del projecte, en el qual s'hi han invertit més de tres milions d'euros, a partir de l'acord entre Ametller Origen i els participants, que cooperen per dur-lo a terme, i que hi contribueixen també amb el seu propi personal. Segons el director general “és una idea que ens feia molta il·lusió i que s'ha fet amb molt d'esforç, hores i pressupost”. Segons Nando Jubany, un dels pricipals impulsors de la iniciativa, “es tracta d'un projecte encisador que donarà un valor afegit a la gastronomia de la ciutat. Nosaltres apostem per una cuina de la memòria, que permetrà tornar al gust per les menges tradicionals”.

Christian Escribà ha assegurat que el Mercat d'Autors “és un dels projectes més importants a nivell gastronòmic, que podria estar a les millors places del món com Nova York o París”. Per això se sentia “agraït i orgullós de formar part d'aquest gran projecte”. Josep Maria Kao, propietari del restaurant Shangai, també es mostrava satisfet de "participar en aquest repte familiar, professional, alegre i de país, davant dels problemes que estem patint en aquests moments difícils”.

El consumidor prodrà accedir a tots els plats d'autor des dels canals habituals, ja sigui al punt de venda físic o l'ecommerce i es podran recollir a la botiga o lliurar-los a domicili. També es podrà veure el procés d'elaboració a les cuines, a través dels diferents corners que segueixen la filosofia de cuina oberta. A més, l'empresa obrirà l'espai a les escoles, per tal que puguin veure el procés d'elaboració en directe i “promoure un estil de vida saludable i sostenible”, segons apuntava el director general.

Ametller Origen també comercialitzarà les creacions dels xefs i la pastisseria d'Escribà en altres 15 botigues, ubicades en diferents punts de Barcelona.

Més informació al web https://ametllerorigen.cat/ca/mercat-autors/

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 105