PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

El Garraf es promociona com a districte enogastronòmic per al turisme gurmet

L'Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha presentat aquest matí l'estratègia de turisme gurmet amb la què vol promocionar la comarca com a atractiu d'interès enogastronòmic. Tal i com han explicat la presidenta de l'agència, Rosa Huguet, i el director, Isidre Also, la intenció és recuperar una antiga idea gestada fa 40 anys pel gastrònom Xavier Mestres per promocionar la cuina marinera per convertir el Garraf en un referent de la cuina de qualitat de quilòmetre zero: "els elements ja els tenim: productes autòctons i de proximitat; els productors del mar i de la terra; els restauradors i els cuiners; el llegat de la cuina mediterrània; la tradició del receptari mariner, el saber fer del cellers i la vocació d'amfitrions". La iniciativa compta amb el suport dels gremis, les associacions d'hostaleria i els centres de formació professional, els ajuntaments de la comarca i la Diputació de Barcelona.
Entre els ingredients per aconseguir-ho es troben la creació dels segells Garraf Gastronòmic, adreçat als restaurants que s'hi adhereixin, i Vins del Garraf, que aplega la quinzena de cellers de la demarcació. També s'activaran fòrums professionals per afavorir l'intercanvi i la interrelació entre els xefs de la comarca i els gastrònoms. A banda, s'ha començat a treballar en la redacció del Corpus Culinari del Garraf, un receptari de la cuina més genuïna de la comarca.
 
Al novembre també està prevista la quarta edició de La Llotja, certamen que té vol promocionar el binomi enogastronòmic i l'excepcionalitat dels  dels productes de la terra i el mar enmarcats en Origen Garraf, en la línia de la Xarxa de Productes de la Terra. En el marc de La Llotja s'ha programat la Novena de Cuina Marinera del Garraf, que oferirà l'autenticitat de la gastronomia del mar i les particularitats dels vins de la terra.
 
Properament es presentarà un altre esdeveniment molt relacionat amb l'estratègia impulsada per NODE Garraf: el primer Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya, que tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú, a finals d'abril de 2021.
 
La presentació de l'estratègia de turisme gurmet ha comptat amb la participació dels presidents dels gremis d'hostaleria de Sitges, Oscar Stöber, i Vilanova i la Geltrú, Jordi Gasol, el director de l'Escola d'Hostaleria de Sitges, Samuel Valls, i el diputat de l'Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz.
 
La presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, ha destacat la importància d'iniciatives com aquesta per realitzar actes i propostes que incentivin la riquesa enogastronòmica de la comarca. El diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona també incidia en aquesta qüestió: "en aquests moments complicats que estem vivint és quan més necessàries són idees com aquestes, que compten amb la col·laboració entre administracions i gremis. Ara hem de reconstruir un sector important com és el turisme i, per això, hi ha la voluntat d'abocar-hi el màxim de recursos". Preguntat sobre aquesta aportació, Francesc Vila, gerent dels Serveis de Turisme del mateix ens apuntava que era "significativa" i que formava part del conjunt de projectes que elabora NODE Garraf en el marc del conveni anual que mantenen amb l'Agència de Turisme de Catalunya.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 105