PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

El projecte de rehabilitació de l’Autòdrom de Terramar rep el vistiplau de la Generalitat

El projecte de rehabilitació de l’Autòdrom de Terramar ha rebut finalment l’aprovació definitiva de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat. Així doncs, aquest espai obrirà novament les seves portes després de gairebé 100 anys.

Grandprix, el grup que des de 2016 està impulsant la seva recuperació, vol que torni a ser un espai en el qual trobar-se, tant per als amants del motor i la seva història, com els del món eqüestre o els espais verds.

S’organitzaran esdeveniments eqüestres en els mesos d’hivern oberts al públic; d’altres de l’àmbit del motor, per retre homenatge al pes històric que té aquest espai en l’automobilisme -tot i que es descarten les carreres-, i una zona hotelera amb 150 places -distribuïdes en petites vil·les i edificis molt ben integrats en el projecte paisatgístic- per acollir els participants en els esdeveniments i que la seva presència reverteixi en beneficis per a Sant Pere de Ribes, el Garraf i el conjunt de Catalunya. Es calcula que el primer esdeveniment eqüestre es pugui organitzar l’hivern de 2021/2022 i que els projectes de motor i hoteler es comencin a desenvolupar a partir de 2021.

Pel que fa a preservar i millorar el valor natural de l’entorn on s’ubica l’Autòdrom, el projecte té una important càrrega paisatgística i mediambiental. Entre altres mesures, destaquen la plantació de més de 700 arbres de 30 espècies diferents (totes autòctones, sense comptar flors, prats i arbustius), l’ampliació en un 50% del sòl agrícola i el pla de rehabilitació de la riera de Ribes, recollit en un conveni signat el passat mes d’abril amb l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. També es destinarà una hectàrea a hort ecològic i es duran a terme iniciatives per a la protecció de la biodiversitat com la introducció de ruscos, caixes niu, refugis per a llangardaixos i hotels d’insectes.

Per fer possible tot plegat, es preveu una inversió inicial de 25 milions d'euros per a la part d'esdeveniments eqüestres i motor. També es calcula que es generin al voltant de 200 llocs de treball en la fase final del projecte, a més dels necessaris per a la creació i construcció d'infraestructures, que es puguin crear de manera indirecta per les despeses i les col·laboracions que es volen establir amb proveïdors locals.

La plataforma SOS Penedès, en contra del projecte

La plataforma ecologista SOS Penedès s'ha oposat a aquesta aprovació i ha advertit que comportarà "greus conseqüències ambientals". SOS Penedès considera que la Comissió Territorial d'Urbanisme del Penedès ha fet un "ús pervers" de l'estat d'alarma en donar el vistiplau al projecte per considerar-lo "d'interès general", sense permetre que els moviments contraris a la reforma poguessin dir-hi la seva. La plataforma ecologista recorda que l'estat de l'alarma va impedir que poguessin intervenir als plens municipals de Vilanova, Sitges i Sant Pere de Ribes on, abans de la Comissió d'Urbanisme, es va debatre una moció contra el projecte.

Segons SOS Penedès, això ha impedit la "participació democràtica" en els debats entorn el projecte de l'Autòdrom, el qual asseguren que malmetrà una part del territori que actua de connector natural entre els Colls Miralpeix i el Parc del Garraf. La plataforma assenyala la construcció de tres hotels i un gran aparcament com a elements més perjudicials, diuen, per la natura de l'entorn.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 105