PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aprova destinar 2 MEUR per reactivar l'economia de la ciutat

 
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha acordat gastar uns 2 milions d'euros per garantir el dinamisme econòmic del teixit empresarial de la capital del Garraf. Aquesta mesura, que pretén pal·liar les conseqüències de la crisi per la covid-19 en el teixit econòmic i empresarial i contribuir a reactivar l'activitat a la ciutat, contempla tant ajuts directes a les empreses com bonificacions, i serà compatible amb el fet de percebre subvencions provinents d'altres administracions. Un milió d'euros és per bonificar fiscalment les empreses en el pagament de taxes, i l'altre serà per ajudes directes al manteniment dels llocs de treball.
Aquest acord del govern municipal es va transmetre ahir als representants de les principals entitats econòmiques de la ciutat, que conformen el Clúster de Desenvolupament Econòmic de Vilanova (Estació Nàutica, Viu Comerç i Gremi d'Hostaleria), així com també a la Federació Empresarial del Gran Penedès. D'aquesta manera, s'atén la demanda expressada per aquestes entitats, amb les quals es continua treballant en el desenvolupament del Pla de dinamització econòmica per impulsar la generació d'activitat davant la crisi.
 
La regidora d'Intervenció i Tresoreria, Empresa i Innovació, Conxi Martínez, ha expressat el “reconeixement del govern municipal al valor i la importància del teixit empresarial, que és en definitiva qui pot garantir el dinamisme econòmic de la ciutat i del territori". En aquest sentit, ha manifestat que el govern veu "necessari dotar d'una partida extraordinària, quantificada en 1 milió d'euros més, per complementar l'aportació econòmica que es va preveure per a les bonificacions fiscals, amb l'objectiu de mantenir llocs de treball i facilitar l'activitat econòmica local”. Conxi Martínez ha explicat que la bonificació fiscal aplicada correspon a un 35% de la taxa de terrasses i de la taxa de brossa industrial, mesures que ja s'havien anunciat dies enrere.

Segons la regidora, el govern municipal vol donar suport a les empreses, professionals i autònoms davant la crisi provocada per la covid-19, que ha tingut com a conseqüència principal que moltes empreses s'hagin vist obligades a aturar la seva activitat. En alguns casos, sense haver aturat l'activitat, han vist disminuir dràsticament els seus ingressos. Martínez afirma que “és bàsic, per mantenir el dinamisme de Vilanova, i pel benestar de la ciutadania, disposar de locals comercials, de serveis, d'espais actius econòmicament; es vol evitar, mitjançant l'atorgament d'aquests ajuts, l'increment de locals buits, el tancament de negocis i la destrucció de llocs de treball”.

Publicació de bases per accedir als ajuts directes

Les bases per accedir a aquesta línia d'ajut extraordinari d'1 milió d'euros es publicarà la setmana vinent. El requisit imprescindible és que la persona sol·licitant ha de tenir la seva activitat empresarial a la capital del Garraf.
El consistori ha intensificat en els darrers dos mesos les reunions amb el teixit empresarial. En aquest sentit, la regidora d'Empresa i Hisenda ha manifestat que “aquestes reunions permeten conèixer la realitat diària" i el govern municipal es posa a la seva disposició per ajudar-los en tot el que estigui a les seves mans.

Així mateix, ha afegit que seguiran "treballant de manera insistent per tal que les administracions superiors facilitin més ajudes directes als sectors afectats o als ajuntaments”, i exigint que els recursos econòmics supramunicipals arribin de forma ràpida al destinataris finals.

Finalment, la regidora ha informat que el govern municipal continuarà exigint poder disposar del 50% del superàvit de l'exercici anterior per destinar-lo a ajuts socials i per reactivar l'economia local. Cal tenir en compte que l'Ajuntament de Vilanova també ha posat en marxa, a banda d'aquestes mesures adreçades al sector econòmic, altres ajuts destinats al conjunt de la ciutadania i també a col·lectius i persones vulnerables, com l'ajornament de quotes escolars, línies d'ajut al pagament del lloguer i ajornament de taxes i impostos municipals.
  •  Text
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 105