PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Vilafranca del Penedès estrenarà oficina de l’ATC al setembre amb una vintena de treballadors

Hisenda garanteix que als punts d’atenció de Vilanova, el Vendrell i Igualada es podran gestionar els mateixos tributs que a l’oficina central

ACN Vilafranca del Penedès .- L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) s’implantarà a Vilafranca del Penedès a partir del setembre, amb la que serà l’oficina central de la recent creada vegueria Penedès.

En concret, s’instal•larà a la plaça de Vilanova, on abans hi havia un outlet de roba, prop de les estacions d’autobusos i de Renfe. El secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, ho ha anunciat aquest dilluns a la tarda després de reunir-se amb l’alcalde vilafranquí, Pere Regull. Simultani a la nova oficina central, que tindrà una vintena de treballadors, també s’obriran punts d’atenció a Vilanova, el Vendrell i Igualada, on Salvadó garanteix que els contribuents podran gestionar exactament els mateixos tributs que a Vilafranca. Preguntat per quin motiu la seu central s’ubicarà a l’Alt Penedès, el responsable d’Hisenda de la Generalitat ho ha justificat per una qüestió “d’equidistància” entre els principals municipis de la vegueria.

“L’objectiu és donar servei al contribuent amb proximitat, per això hem intentat trobar un espai cèntric entre Igualada, el Vendrell i Vilanova”, ha argumentat Lluís Salvadó per explicar els motius que han portat a l’ATC a ubicar l’oficina central de la vegueria Penedès a Vilafranca. Salvadó ha reconegut que en aquest territori, Hisenda ha topat “de forma singular i extraordinària” amb “moltes tensions de caràcter local” per reclamar l’assignació de l’oficina de l’ATC.

“L’element diferencial de Vilafranca serà que tindrà un ‘back office’ on es gestionaran els expedients, però el servei de cara al contribuent serà equivalent entre les quatre ciutats”, ha garantit Salvadó per tranquil•litzar els veïns de fora de l’Alt Penedès. Al mateix temps, també ha senyalat que els habitants de les quatre comarques “guanyaran” en proximitat, ja que actualment s’han de desplaçar a Tarragona o a Barcelona.

Finalment, entre altres tributs, la nova xarxa de la hisenda catalana preveu assumir la gestió dels nous impostos que entraran en vigor al juliol, com el de les begudes ensucrades, dels vehicles contaminants i dels actius no productius. Tot plegat, mentre l’ATC també té com a funció la recaptació dels deutes que els contribuents tinguin amb l’administració, com per exemple, les sancions de trànsit.

El local on s’ubicarà l’oficina central de l’ATC a Vilafranca del Penedès està prop de les estacions de tren i d’autobusos, així com també d’un aparcament que està construint l’Ajuntament a la llosa que cobreix les vies del TGV. Per aquest motiu, l’alcalde Pere Regull ha assegurat que es situa en un punt “intermodal”. Es tracta d’un local de 500 metres quadrats on les obres està previst que comencin a finals de març, per tal d’estar enllestides a l’agost i que l’oficina aixequi la persiana l’1 de setembre.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 107