PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

La Fundació Pro-Penedès i l'Associació Ressò de Vilafranca han rebut 36.000 euros per part de CaixaBank

CaixaBank, a través de la seva Acció Social, ha canalitzat 36.000 euros de la Fundació “la Caixa” cap a dues entitats de l’Alt  Penedès que treballen per millorar la situació dels col·lectius més vulnerables en la situació actual provocada pel coronavirus. En aquesta ocasió, es reforça el compromís amb Vilafranca del Penedès amb  una aportació de 21.000€ a la Fundació Pro-Penedès adreçada a persones en situació de dependència o discapacitat severa i 15.000€ a l’Associació Ressò adreçada a famílies i infants.

A la  Fundació Pro-Penedès, l’entitat financera col·labora amb 15.000€ a “El Servei Pro–Domicili”, un servei de mediació per a la promoció dels serveis domiciliaris d’atenció a persones en situació de dependència. En el marc d'aquest programa, l’any passat es van fer  més  de  193.000  serveis sobre  una  població  de  2.037 persones  en  situació  de dependència. El servei actua en el camp de la intermediació destinada a l’emergència i estructuració del sector de serveis domiciliaris amb l’objectiu de promoure l’ocupació en el sector d’atenció domiciliària per la millora de la qualitat de vida d’aquells que utilitzin aquests serveis de proximitat. 

D’altra banda, el projecte TAS, de Treball amb Suport a les Persones amb Discapacitat Severa, al qual s’hi destinen 6.000€, és una metodologia d’actuació adreçada a persones amb  discapacitat severa que consisteix a donar suport i oferir un seguiment en la seva inserció al món laboral. L’any 2019 es van inserir 15 persones amb discapacitat severa dins l’empresa ordinària a través d’aquest programa. Les persones beneficiàries, son persones amb discapacitat tant psíquica, física, sensorial o amb trastorn mental en edat de treballar i amb el certificat de discapacitat. El programa inclou el desenvolupament per part de les professionals de la Fundació, del seu acompanyament i suport amb la creació d’un itinerari personalitzat dins el mercat laboral ordinari.

En el cas de l’Associació Ressò, la donació de 15.000€ s'inscriu en  el  marc de les aportacions realitzades per part de CaixaBank, a través de la seva Acció  Social i en col·laboració amb la Fundació “la  Caixa” des de la creació de l’entitat, l’any 2012. Aportacions destinades a la compra de productes bàsics pels usuaris, i a l'adquisició d’un vehicle frigorífic gràcies a la participació dels veïns de Vilafranca i l'aportació de CaixaBank en la campanya de Crowdfunding realitzada fa tres anys.

Amb l'ajuda econòmica, que rep enguany l‘entitat, els permet adquirir llet de continuació 0,1 i 2, cereals, llet, oli, peix en conserva, cacau en pols, sucre, farina, etc. Productes que els permetrà fer front a l'increment del 30% de les  famílies necessitades que degut al COVID 19 han calgut ser ateses des del Rebost Solidari.

El projecte de   Rebost Solidari de l’Associació  Ressò, treballa en la distribució d’aliments a famílies necessitades derivades dels Serveis Socials, amb l’objectiu comú de gestionar-ho des d’un centre únic a Vilafranca del Penedès. El Rebost funciona mitjançant un sistema de punts: cada producte es valora amb determinats punts, i cada usuari en  disposa d’una quantitat, que li permet  escollir entre els productes disponibles. Mensualment, de mitjana, s'atenen a 547 famílies.

Les  iniciatives de la Fundació Pro- Penedès i  l'Associació Ressò s'emmarquen dins  el programa #AmbTuAraMésQueMai, que engloba les diferents mesures que està llançant l'entitat per a ajudar als clients com avançar el dia de cobrament de les pensions i evitar cues a  les  oficines,  la línia de crèdit  de  25.000  milions  d'euros per a pimes i autònoms, l’avançament del pagament de l’atur, entre d’altres. D'aquesta manera, CaixaBank intenta mitigar els efectes econòmics del coronavirus i posa en valor l'esforç del banc i de tots els seus empleats per a estar al costat de la societat en aquests moments tan difícils.

0
0
0
s2smodern