PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

S'impulsa el projecte Penedès Circular amb l'objectiu de reutilitzar els residus industrials

El regidor de Promoció Econòmica de Vilafranca, Joan Manel Montfort, ha presentat avui un nou projecte anomenat Penedès Circular amb l'objectiu de potenciar l'economia circular al territori i reutilitzar els residus industrials.

El projecte, recolzat per la Mancomunitat Penedès-Garraf i el Consell Comarcal, es promourà de juny a desembre i s’adreça a les empreses del territori.

L'objectiu és aprofitar els residus que generen les empreses i destinar-los a altres companyies que els puguin ser útils i els puguin reutilitzar. D’aquesta manera es vol reduir el malbaratament de productes i ser un territori encara més sostenible. Un dels avantatges per a les empreses segons, Miguel Delgado, representant del Consell Comarcal, és que aquest projecte pot reduir un 50% els costos industrials.

Les principals accions que es faran des de les administracions penedesenques seran assessorar i sensibilitzar les companyies del territori i estudiar quins són els seus residus i com es poden reutilitzar. Segons el regidor de Vilafranca, Joan Manel Montfort, aquest projecte també beneficiarà els centres de recerca i formació de la comarca perquè podran buscar nous usos als residus, als emprenedors perquè podran idear noves formes de negoci i a tots els habitants perquè el Penedès serà més sostenible.

Segons Lluís Valls, representant de la Mancomunitat, els ajuntaments poden contribuir així a transformar l'economia global per fer-la més "justa" i també "responsable amb el medi ambient". Valls explicava que la ONU va crear l'Agenda 2030 per aconseguir un Desenvolupament Sostenible, la Unió Europea ha elaborat un pla amb 54 accions en la mateixa línia i el Govern Espanyol ha creat l'estratègia 2030 amb el mateix objectiu. Tanmateix, segons Valls els ajuntaments "poden incidir de manera més directa al ciutadà" i per això reivindicava més recursos i competències per a les administracions locals per poder dur a terme aquest tipus de projectes.

0
0
0
s2smodern