PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Coopsetània i CoopCamp impulsen la campanya #PenedèsCoopera per visibilitzar el cooperativisme al Penedès

Els ateneus cooperatius Coopsetània i CoopCamp han encetat una nova campanya sota el nom de #PenedèsCoopera per donar visibilitat al cooperativisme d’aquest territori. Tal com explicava la Laura Rafecas de Coopsetània, “la situació viscuda per la Covid-19 ha posat en relleu alguns dels valors de l’economia social i solidària mentre que també ha posat en evidència les mancances del sistema capitalista, polític i productiu”.

Així doncs, aprofitant aquest moment i per demostrar que aquesta economia és un bon recurs per pal·liar els efectes de la crisi, han iniciat aquesta campanya.

L’acció es durà a terme a través de les xarxes socials. S’han creat diverses imatges que aniran acompanyades d’uns missatges que explicaran la feina de les cooperatives i dels ateneus al Penedès i explicaran el funcionament de l’economia solidària. La campanya s’adreça a les comarques de l’Alt i Baix Penedès i al Garraf. A més, la imatge gràfica de la campanya vol demostrar el nexe d’unió i pertinença del territori i hi apareixen tots els noms dels municipis, la silueta de les tres comarques i els colors verd i taronja que representen les cooperatives i els ateneus.

Rafecas ha fet balanç dels tres anys des que Coopsetània és al territori i ha explicat que s’ha intervingut en més de 250 projectes, s’han creat 12 noves cooperatives i s’han creat 106 llocs de treball. A més, Rafecas ha afegit que aquesta ocupació que s’ha creat, és de “qualitat i estable”.

Aquesta campanya s’emmarca dins el context actual on la crisi de la Covid-19 ha posat de manifest les desigualtats socials i econòmiques i la insostenibilitat amb el medi ambient que genera el capitalisme. És per això que s'ha fet palès que l'economia social i solidària és l'única opció per  "doblegar" aquesta tendència. Aquesta acció comunicativa vol sumar a fer créixer i a enxarxar l’economia social i solidària i el mercat social i a reivindicar els valors de l’ESS com la gestió democràtica, la transparència, el respecte pel medi ambient, el treball digne i de qualitat, la intercooperació o el fet de posar a les persones al centre.
0
0
0
s2smodern