PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Calvet anuncia la creació d'una Taula de Mobilitat al Gran Penedès on s'estudiarà una rebaixa del peatge de la C-32

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest matí la creació d'una Taula de Mobilitat al Gran Penedès on hi participaran ajuntaments, empresaris i societat civil. Un organisme, on, entre d'altres qüestions, es buscaran fórmules per ajustar el preu del peatge de la C-32, una de les principals reivindicacions del territori. El conseller ha visitat el nou passeig elevat de ponent del port de VIlanova i la Geltrú que s'està construint i que permetrà als ciutadans gaudir d’un nou espai de lleure i d’una nova perspectiva de la línia de mar. El conseller ha visitat les obres que suposen una inversió de més d’1M€. 
Calvet, tot i deixar clar que el pressupost del Govern "no és elàstic", ha dit confiar que amb la Taula de Mobilitat es puguin "trobar alguns ajustos que ajudin a impulsar la competitivitat del Territori". Ajustos, ha afegit, com ara "optimitzar i afinar" l'ús dels 18 milions d'euros que el Govern destina cada any a compensar la tarifa d'aquest peatge.
Damià Clavet ha fet aquest anunci després de reunir-se a Vilanova i la Geltrú amb la Junta Directiva de la Federació Empresarial del Gran Penedès.

El conseller de Territori ha explicat que, seguint l'exemple d'altres Taules de Mobilitat constituïdes al Bages i a les Terres de l'Ebre, la del Gran Penedès, a banda d'intentar abaratir el peatge de la C-32, també buscarà millorar les tarifes del transport públic al territori.

Sobre el peatge de la C-32, Calvet ha recordat que el Govern hi destina cada any 18 milions d'euros per oferir descomptes als usuaris i situar la ràtio per quilòmetre al nivell d'altres autopistes amb túnels del país. Un esforç, ha assenyalat, que ha permès reduir un 30% el preu d'aquest peatge en els últims anys. "La Taula de Mobilitat ens ha de permetre afinar aquesta despesa perquè sigui més útil als usuaris" ha afegit.

Calvet ha informat que ja s'han posat en marxa els tràmits per formalitzar aquesta Taula de Mobilitat i definir la seva composició i que en uns tres o quatre mesos podria ser una realitat.
 
 
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109