PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Marxa de tractors a Barcelona per reclamar la dignitat agrícola

Al voltant de 600 tractors s'han desplegat en el curs de tres dies pels carrers de la capital 

Agència EFE .- Un total de 575 tractors han circulat pels carrers Barcelona durant l'última jornada de les marxes per l'agricultura a Catalunya, que reivindiquen la "dignitat" del sector, i han entregat un manifest a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau.

Segons fonts municipals, durant la marxa han participat 575 tractors, unes 3.000 persones i 30 autocars, sense que s'hagin produït incidències més enllà de les afectacions varies previstes segons el recorregut de la marxa.

Convocats pel sindicat Unió de Pagesos (UP), la marxa de tractors ha culminat amb un acte final a l'Avinguda Maria Cristina, on l'activista i l'històric dirigent del sindicat Pep Piera ha llegit un manifest juntament amb Colau, qui ha donat la "benvinguda" als assistents amb el primer tinent d'alcalde de la ciutat, Gerardo Pisarello.

"Benvinguda, Marxa Agrícola! Barcelona us necessita per garantir la sobirania alimentària. Volem productes de proximitat, ¡visca els agricultors!", ha reiterat l'alcaldessa en un missatge a través del seu perfil de Twitter.

El coordinador nacional de UP, Joan Caball, ha assegurat per la seva part que "és necessari gestionar urgentment la fauna salvatge, perquè la societat ha de decidir què vol pel seu territori", així com l'administració ha de "fer quadrar la gran distribució".

Unió de Pagesos ha mobilitzat als agricultors catalans per tal que la població reconeixi l'activitat agrària com a pilar de la societat del benestar i per "renovar el contracte de l'agricultura i la ramaderia amb la societat", a més de per "democratitzar" el sector i reivindicar més ajudes públiques.

El "detonant" de la protesta de tres dies per tota Catalunya ha estat la reducció, per part del Govern, de les ajudes de recolzament a l'activitat agrària en zones desfavorides d'alta muntanya, a més de la introducció d'espècies com els voltors o els ossos prop de les explotacions de les que vivien aquests agricultors i pagesos.

 

 

 

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 107