PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El vicepresident Aragonès anuncia una inversió de 15 milions d'euros a IDIADA per impulsar la indústria de l'automòbil a Catalunya

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va anunciar ahir que la Generalitat invertirà 15 M€ a IDIADA a través de la licitació de la nova concessió de l’empresa, que proporciona serveis de disseny, enginyeria, proves i homologació per a la indústria de l’automòbil.

Segons va explicar Aragonès, aquesta injecció de recursos, que liderarà el departament d’Empresa i Coneixement amb el suport financer del departament de la Vicepresidència, es destinarà a la construcció d’una nova pista de proves per al desenvolupament del cotxe elèctric i autònom. “La voluntat del Govern amb aquesta inversió és posar al dia una infraestructura de país que serà clau per posar a punt la indústria automobilística de Catalunya i afrontar els reptes del futur”, va assegurar.

Per al vicepresident, IDIADA és una “infraestructura clau”, ja que connecta amb el Circuit de Catalunya i amb tota la indústria del sector de l’automòbil de la comarca del Baix Llobregat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i construeix un “eix articulat al voltant de l’Ap-7”. “Aquest és un sector que està afrontant canvis estructurals importants i nosaltres, com a Govern emprenedor, ens volem anticipar fent inversions que permetin situar els nostres centres d’investigació com a centres de transferència tecnològica de proves competitius i de referència a Europa”, va destacar.

“Aquesta aposta entronca amb els objectius de reconstrucció del país que ens hem fixat, no tornant a un model econòmic desigual com hem tingut fins ara, sinó a partir d’un sistema basat en la societat del coneixement i la transició ecològica, la digitalització massiva de l’economia i la societat, i l’encomia per la vida”, va reblar. 

Reunió amb les delegacions territorials 

Aragonès va fer aquest anunci a Vilafranca del Penedès, abans de reunir-se amb els delegats de les vuit demarcacions del territori. El vicepresident va destacar la tasca “imprescindible” de les delegacions arreu de Catalunya, especialment davant l’impacte de la Covid-19, “ja que han acompanyat el món local en tot moment, han estat la veu del Govern al territori i han portat també la veu del territori al Govern”. “El nostre compromís com a Govern és que la igualtat d’oportunitats i la prosperitat no es vegin condicionades pel lloc on vius, i això només s’aconsegueix des de la proximitat, amb una governança descentralitzada i ajuntaments empoderats, treballant conjuntament per buscar solucions adaptades a la realitat de cada territori”, va subratllar. 

En aquest sentit, el vicepresident també va avançar que el Govern iniciarà en els propers mesos el desplegament de la vegueria del Penedès, amb el desenvolupament progressiu dels serveis territorials dels departaments de la Generalitat. Aragonès va detallar que els comptes de l’any vinent preveuran aquest desplegament, i que els primers departaments que comptaran amb presència específica al Penedès seran el d’Educació i el d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. “Es l’hora que la vegueria del Penedès, llargament reivindicada, agafi capil·laritat amb la presència de tots els departaments”, va concloure.  

0
0
0
s2smodern